przez michal01992 » 30 lip 2017, o 10:52
Witam. Robiłem w swoim Golfie swapa z silnika 1.8 AAM na 1.8 ADZ. Cały osprzęt zostawiłem od silnika AAM poza kolektorem wydechowym, gdyż ten od ADZ jak wiadomo ma większą średnicę. Do tego założyłem komputer silnika od 1.8 ABS o nr 1H0907311A. Problem jest taki, że na nierozgrzanym silniku jest po prostu zalewany. Z rury wydechowej leci kupa czarnego dymu i czuć zapach niedopalonej benzyny. W tym momencie nie da się tym autem jechać, bo się dusi itp. Jak się rozgrzeje to zaczyna w miarę równo pracować (obroty falują między 800 a 900) i zachowuje się podczas jazdy normalnie. Ma moc i przyspieszenie. Jedzie tak jak powinno jechać 90 km. Na pewno nie łapie nigdzie fałszywego powietrza. Przy wymianie silnika miał wymienione wszystkie węże od podciśnien i było to sprawdzane. Jego spalanie to 13-14 litrów benzyny na 100 km. Sprawdzane na tej samej stacji po tankowaniu do pełna. Mechanicy z którymi rozmawiałem niestety nie potrafią ustalić przyczyny. W aucie mam LPG, ale aktualnie jest zakręcone, gdyż tak samo dostaje za dużo gazu i w aucie czuć tylko gaz. Proszę o pomoc