SWAP @ PYTANKO MK3

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

SWAP @ PYTANKO MK3

Postprzez Bastoss » 21 lip 2011, o 13:17

Witam was:) dawno tu nie zagladalem nie mialem zbytnio czasu :) pojawiam sie z pytaniem o tematyce swapa - chcial bym przeszczepic sobie silniczek na cos mocniejszego nie mysle o vr6 bo wiem ze to mnie zje z paliwem:) ale cos kolo 150konnego macie jakies propozyje co mogl bym wsadzic i od czego dobrze pasowalo by do mojego golfika? lub jakies inne propozycje zwiekszenia wydajnosci:) myslalem o swapie z corrado 2.0 150km bojdaze :) fajnie by bylo jak byscie dali swoje propozyje:D dzieki z gory:)
Bastoss
Czytacz

SWAP @ PYTANKO MK3

Re: SWAP @ PYTANKO MK3

Postprzez killah » 21 lip 2011, o 13:52

Bastoss napisał(a):Witam was:) dawno tu nie zagladalem nie mialem zbytnio czasu :) pojawiam sie z pytaniem o tematyce swapa - chcial bym przeszczepic sobie silniczek na cos mocniejszego nie mysle o vr6 bo wiem ze to mnie zje z paliwem:) ale cos kolo 150konnego macie jakies propozyje co mogl bym wsadzic i od czego dobrze pasowalo by do mojego golfika? lub jakies inne propozycje zwiekszenia wydajnosci:) myslalem o swapie z corrado 2.0 150km bojdaze :) fajnie by bylo jak byscie dali swoje propozyje:D dzieki z gory:)

jest tyle tematów o tym że powinienem ci zamknąć na dzień dobry twój.

kup abf. skrzynia twoja zostaje. potrzebne będzie jeszcze pompa paliwa, przekaźnik 30 wiązki ECU itp. Nie wiem czy chłodnica może zostać jak nie masz klimy. Wymiana też pedałów bo sprzęgło w abf jest hydrauliczne. Jak zostajesz przy skrzyni to sprzęgło przekładasz ze swojego silnika. Potem trzeba zmienić hamulce bo 239 to się zabijesz czyli koszt kolejne 1 k zł.

Pewnie jeszcze coś pominąłem ale piszę z pamięci.
killah

Postprzez Bastoss » 21 lip 2011, o 20:28

Dzieki killah !:) mozna offnoc:)
Bastoss
Czytacz

- - -

Powrót do Silniki benzynowe