Panowie, każdy z nas ma swoją pasje. Część z was na pewno uwielbia Golfy lub inne samochody, mimo skarg innych i narzekań, że nie warto inwestować w ten samochód i tak brniecie dalej, nie przejmując się opiniami. Otóż, mam swoje marzenie. Chciałbym z mojego Golfa zrobić "nowy samochód". Nie będzie cieszyć mnie pójście do salonu, kupienie samochodu i jazda. To nie dla mnie. Jestem strasznym miłośnikiem Golfów 3, a tak przy okazji i również Playstation 1 - tak ten stary poczciwy szarak. Piszę to porównanie, bo to podobny okres historyczny technologii i motoryzacji.
Więc właśnie, dążę do swojego celu. Mój wymarzony efekt podobny jest do tego: https://www.youtube.com/watch?v=xfWtxWg1pdg - dla jednych może być to dziwne, bo będą właśnie woleli pójść do salonu i kupić samochód, a ja nie. Wolę sam pracować nocami, po południami czy nawet weekendami. Wolę to niż picie czy jaranie.
Nim dojdę do takich rezultatów, oczywiście muszę pokończyć to co najważniejsze + lakier, bezpieczeństwo i tak dalej. Prócz tych wszystkich bajerów chcę wstawić nowy silnik. Chcę żeby to było 2,8 i 240 koni mechanicznych. Pieniądze składam i uda mi się uzbierać coś około 6000 tysięcy złoty, potem znów odłożę na fotele ale to mało istotna sprawa.
Teraz pytanie jest takie - jak nawet sam tytuł tematu na to wskazuje - jakie są ogólnikowe koszty takiej zmiany silnika, gdzie szukać takich silników (fajnie by był nowy) ? Sądząc po tym, co ten Pan pokazał na filmiku, jego silnik jest piękny. Chciałbym, żeby mój tak wyglądał. Wiem, że 2 lata ciężkiej pracy da mi frajdę na długie, kolejne lata. Jakie typy silników proponujecie - czy taki SWAP jest bardzo trudny? Czy są jakieś dobre firmy, które mogą mi w tym pomóc? Sam dopiero się uczę. Jaki typ silnika proponujecie? Byłbym mega wdzięczny za wyrozumiałość i rady