Witam. Prawdopodobnie będę miał okazję kupić całego golfa GT z silnikiem 1.8 90KM. Co dokładnie trzeba przekładać ? Skrzynia Hamulce ECU wiadomo. Co jeszcze ?
zależy co jeszcze chcesz mi do głowy przychodzi silnik z całym osprzętem, od dolotu do wydechu, ecu, skrzynia, hamulce, zawias. a tak jak ma jakieś pół kubły itp to tez można się pobawić
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
zmieniasz silnik ze skrzynią i osprzętem, wiązkę z komory silnika do skrzynki bezpieczników, pompę paliwa, wydech, nic więcej nie musisz zmieniać, zawias ten sam jest, heble można, ale nie trzeba, to jak już sam chcesz, możesz zmienić też licznik
Witam koledzy potrzebuje porady mam silnik 1.6 abu który trochę juz przeszedł i zastanawiam się na swapem na mocniejsza jednostke np 1.8 90 km abs lub 2.0 8 v 2 e , powiedzcie mi le taka zabawa może mnie kosztować ( chodzi o części = oraz czy cos sie da uratowac z mojego 1.6
najwięcej roboty bedzie przy swapie na 2.0 bo przydałoby się jeszcze hamulce zmienić, do 1.8 raczej nie ma takiej potrzeby. no i 2E bym sobie darował a rozejrzał się za ADY/AGG.
co do kosztów to nie wiem, ja swapa nie robiłem, poza tym zawsze coś wyskakuje co winduje koszty, zagadaj do usera killah, on swapował AGG
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
Witam , mam możliwość kupna Abfa . Co muszę przeszczepić z niego aby wszystko podeszło jak należy ?
silnik , skrzynia , wiązka , licznik ,pompa ?większe heble .... coś jeszcze ?
Panowie , konkrety konkrety Oblukałem juz chyba wszystkie tematy ... i co sie dowiedziałem ? Ze duzo roboty ale jak bede mial cierpliwosc i checi to złoże wszystko do kupy ....
-Jaka jest pompa paliwa w ABF ?
- czy zbiornik jest ten sam w Seacie z ABF co w mk3 abf ?
- czym różni sie ABF z seata a VW oprócz logiem na głowicy ?
- czy podejdą wahacze z 1,8 GT ? czy musze szukac z mk3 GTI ?