Witam mam zamiar zamienić silnik w moim Golfie z 1.4 AEX na 1.6 AEE i tupytanie czy będzie pasował bo mam okazje tanio kupic. Prosze o szybką odpowiedz.
no tak właśnie myślałem, że będzie pasował. Kupuje całego dawce więc tam ten komputer powinien być. No ale to jest skoda tylko po przeróbkach i właśnie z Volkswagenowskim silnikiem AEE. No i właśnie się zastanawiam czy takie przełożenie jest wogóle możliwe.
prezesik25 napisał(a):Dodatkowo trzeba miec kompa od AEE ( nie wiem jak z wiązką ). A po drugie - było sporo tematów o takim swapie, radzę użyć opcji SZUKAJ.
kompy na wielopunkcie w 1.4 i 1.6 sa takie same tzn tak bylo w kolegi Golfie i na vw ktos tez pisal o tym
Skrzynia jest inna podobno 1.4 ma wolniejszą niż 1.6
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
dzieki za pomoc widze ze bede musial to jeszcze dobrze przemyslec. nie zamykam tematu wiec gdyby ktos cos jeszcze wiedzial na temat takiego swapa to mile widziane odpowiedzi.
witam,mam pytanie do znajacych sie na przekladce silnika w golfie-jaki bylby koszt przelozenia silnika 1,4 na 1,8??????a czy wtedy zawieszenie tez musialbym wymieniac na mocniejsze bo wiadomo 1,8 silnik jest troszke ciezszy i jak jest z mocowaniami silnika-czy trzeba cos przerabiac w komorze????
Wymienić trzeba:
- silnik ( oczywiste )
- skrzynia
- półosie
- hamulce ( na większe )
- komputer silnika
- cała wiązka elektryczna idąca do silnika
- licznik
- wydech
- pas przedni ( większa chłodnica )
- dołożyć drążek stabilizacyjny ( bo w 1.4 brak )