swieci sie czerwona lampka oleju i brzeczy

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez marcinlbn » 19 paź 2012, o 23:55

WITAM WSZYSTKICH FORUMOWICZOW PISZE CIAG DALSZYCH PROBLEMOW Z MOIM GOLFIKIEM
mianowicie jakies 8 dni temu padl mi motor moj mechanik od siedmi bolesci odrazu mowil zebym zakupil drugi silnik bo napewno pierwszego nie bedzie sie oplacalo regenerowac, zamiana silnika zajela mu 5 dni dzisiaj zadzwonil ze do odebrania jade odpalam no chodzi wszystko ok morda mi sie cieszy... po 10 minutach pracy silnika wlaczyla sie czerwona lampka oleju i zaczelo brzeczec no i zlapalem zonka napiszcze mi prosze jak mozna posprawdzac cisnienie oleju moze pompe poczytalem troche na forum i troche tego jest nie wiem od czego zaczac no i musze pilnowac tego meczanika od siedmiu bolesci bo mi nerwy puszcza i mu na czosnek wycedze pozdrawiam
marcinlbn
Berbeć

Postprzez antonio » 20 paź 2012, o 00:54

sprawdz poziom oleju ,u mnie jak mało było i kładlem zakręty to mrygała kontrolka i sygnał dzwiękowy pojawił się sam cisnienia nie sprawdziszbez manometra,a ten twoj mechanio to moze tylko polonezy robi i maluszki:-)to pilnuj go tam a jak cisnienie masz kepa to wymiana pompy.
antonio
Badacz tematu

Postprzez trollu » 20 paź 2012, o 02:37

najpierw niech sprawdzi ciśnienie, jak będzie ok to do sprawdzenia czujniki i wiązka. takie cyrki mogą się dziać z winy lipnego filtra oleju. jak ciśnienie nie będzie ok to może to wynikać np z zajechanej pompy albo wytłuczonych panewek i robi się nie miło
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
trollu
VIP

Rocznik: 0
Silnik: byl ADY jest M52TUB28
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: kombi

Postprzez marcinlbn » 22 paź 2012, o 11:15

bylem dzisiaj rano u tego mojego rzemieślnika mowie mu podlacz manometr to zobaczymy jakie jest cisnienie oleju to jeb..y powiedzial ze nie ma czasu klamczuch oszust zabieram samochod do drugiego mechanika ze starszego pokolenia zobaczymy jakie bedzie podejscie do naprawy samochodu mam nadzieje ze z 2 silnikow cos zmontuje
marcinlbn
Berbeć

- - -

Powrót do Silniki benzynowe