symbole pompy

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

symbole pompy

Postprzez marcin77 » 18 lip 2008, o 08:19

mam pytanie (moze smieszne)czy mozna zobaczyc symbol pompy paliwowej bez wyjmowania jej ze zbiornika?pozdrawiam
marcin 77
marcin77
Czytacz

symbole pompy

Postprzez Zico63 » 18 lip 2008, o 09:52

A dlaczego śmieszne? Kto pyta - nie błądzi ;-)
Nie wiem, bo mam diesla a tam pompa jest gdzie indziej. Można popatrzeć w bagażniku - jest tam pokrywa na śrubkach i może widać. Ale podaj rocznik i typ silnika to może coś się znajdzie bez rozbierania.
Znalazłem coś takiego:

Obrazek

A przy okazji: ten temat można by dać do działu "Silniki benzynowe" bo tu to porady i Koledzy też przeszukujący forum w poszukiwaniu wiedzy - nie znajdą... :-(
Zico63
Members

Postprzez mietek » 18 lip 2008, o 21:09

jak ci cos padlo w pompie i chcesz nowa kupic to najpierw sprawdz te stara bo mi ostatnio sie popsula niby popsula bo tak naprawde padla jakas pierdola przy pompie i mechanik odrazu wiedzial co to jest bo mowi ze takich napraw pompy golfa to ma pare autek na tydzien i z tego co sie dowiedzialem to mozna sprubowac zrobic restart kompa i ci bedzie dzialac poprostu lubi sie zawiesic komp ja odcina i niejedziesz restartniesz komp niema bledu dopusci prad ruszy nia i dziala dalej ja tak to zrozumialem niewiem czy tobie to akurat pomoze ale napewno innym dlatego napisalem to tutaj
mietek
Badacz tematu

Postprzez marcin77 » 19 lip 2008, o 06:54

dzieki za szybka odpowiedz chodzi mi o symbol z tego wzgledu ze wlasnie mi mechanik pompe wymienil bo niby byla to przyczyna usterki w moim aucie a mianowicie gasnie mi podczas jazdy i nikt nie potrafi znalezc przyczyny wiec wracam do tematu ja znalazlem na allegro pompe o symbolu t4 4 bar z opisem ze pasuje do mojego auta vw golf 2.0 gti 1994 koszt 160 zl a ja zaplacilem mechanikowi 280 zl stad moje pytanie.mechanik mial byc w miare tani i niby dobry i co wy o tym sadzicie
marcin 77
marcin77
Czytacz

- - -

Powrót do Silniki benzynowe