szarpanie,brak mocy, przyśp, tylko na zimnym...

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez tomekm » 10 paź 2009, o 13:46

witam, mam golfika 1.6 Cl z 96 roku. Wielopunktowy wtrysk, LPG sekwencja. Pisze o instalacji ale ona winy za poniższe problemy nie ponosi... Na zimnym silniku podczas przyśpieszania można odczuć jakby coś mnie przytrzymywało a nawet hamowało, przy tym brak mocy i nie równomierne przyśpieszanie, szarpanie. Auto jest słabe, podczas ruszania gdy nie dodam więcej gazu(ponad 2k) to czasami nie ruszę i zgaśnie. Sam odgłos z tłumnika można porównać do traktora a na ciepłym silniku idzie równo i basowo. Przejadę 2 czy 3 km i wszystko jest ok. Na ciepłym silniku działa wszystko bez zarzutu. Działo mi się to również już w lecie. Dodam że jest to przy jeździe na Pb a nie na gazie. Na gazie tego nie zauważyłem bo gaz przełącza mi się jak silnik jest już ciepły. Co to może być??? wymieniłem czujnik temperatury, filtr powietrza, palec w kopułce, przeczyściłem przepustnice i niestety dalej problem jest ten sam:( aha no i VAG nic nie wykazał... Czy to może mieć coś wspólnego z ssaniem?? Co odpowiada za ssanie?? mogę mieć to jakoś uszkodzone?? jest to możliwe?? czekam na odpowiedzi i z góry dzięki
pozdro
MOJA FUUURKA:)
tomekm
Czytacz

Postprzez marcinkoz2910 » 10 paź 2009, o 13:52

jak jest silnik zimny to nie kręci się go wyżej niż 3000tys :szok:

bo musi sie zagrzać moj też nie ma mocy jak jest zimny...

jak zapalisz na BP to słychać z silnika taki odgłos jak byś miał diesla?
marcinkoz2910
Members

Postprzez tomekm » 10 paź 2009, o 13:59

wiem że nie kręci się go wysoko, dlatego pisze 2tys... przecież do 2 tyś też można przyśpeiszać:)
palę tylko na pb bo mam sekwencję, a jak odpale to tak jak pisałem, chodzi dziwnie... a co do tego że nie ma mocy jak jest zimny to tak być nie może, to nie jest normalne...
tomekm
Czytacz

Postprzez marcinkoz2910 » 10 paź 2009, o 14:06

tomekm, jeśli na zimnym Ci stukocze silnik to popychacze będą już zawalone ale musisz określić dokładnie jaki to dzwięk i skąd dochodzi...

po potem popychacze dostają olej i jest już cisza

ale czekaj aż jakiś mechanik się wypowie
marcinkoz2910
Members

Postprzez tomekm » 10 paź 2009, o 14:10

ten dźwięk to jest najmniejszy problem... więc tym się nie przejmujmy, rok temu robiłem remont silnika i przypuszczam że tam jest wszystko ok. głownie chodzi mi o brak mocy i tak jakby duszenie przy przyśpieszaniu ale tylko na zimnym, nie wiem co z tym ssaniem...

[ Dodano: 2009-10-13, 15:40 ]
ma ktoś jeszcze jakieś propozycje??
tomekm
Czytacz

- - -

Powrót do Silniki benzynowe