Szarpanie

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Szarpanie

Postprzez baba » 29 wrz 2011, o 21:03

WItam. moj pierwszy post więc witam wszystkich serdecznie ;p

Sprawa wygląda tak, odpalam normalnie elegancko bez problemu ruszam jeden dwa trzy ... 5 jade 8 km z predkoscią 90 km i nagle silnik słąbnie szarpie raz jedzie raz zamula raz przygasa raz pali to wszystko na biegu z gazem. Wciskam sprzeglo daje luz i obroty spadają do normalniej wartosci daje troche gazu i opadaja faluja faluja ale tak delikatnie od 100 do 800 obrotów , jak daje gazu nic sie niedzieje dopiero jak puszcze pedał gazu to nastepuje reakcja i obroty ida w gore tak jak powinły ale potem spadają i znowu 100-800 fala naciskam gaz nic ,puszczam obroty ida w góre normalnie. tak faluja chwile na wolnych obrotach i śilnik gaśnie. Nastepnie odpalam na poczatku obroty troche faluja 100-800 i jak niedam gazu normalnie chodzic niebedzie. Jak juz normalnie zacznie chodzic to zrobie znowu 8 km i to samo :( CO TO PANOWIE?
baba
Berbeć

Szarpanie

Postprzez prezesik » 29 wrz 2011, o 21:06

Jak dawno temu zmieniałeś układ zapłonowy (kable WN, świece, palec i kopułkę?
Jak silnik chodzi po zdjęciu wtyczki z czujnika temperatury? (4-pinowy przy króćcu skąd wychodzą węże na wodę).
Ostatecznie uszkodzony silniczek krokowy.
prezesik
Members

Postprzez baba » 29 wrz 2011, o 21:26

Kable i świece to ze 20tyś temu , aparat mam nowy igielka wymieniony bo mialem połamaną kostke z pinami , ten czujnik odpepne jutro rano jak powinien sie zachować? A o krowkowym niemyślałem fakt. dodam ze za drugim razem nieodpala odrazu dopiero po kilku minutach krecenia . poczytalem troche i tak myślę ze może to być czujnik halla :)
baba
Berbeć

- - -

Powrót do Silniki benzynowe