Pytanie czysto techniczne ... silnik w moim sweterku normalnie pracował odpalał a dziś po długiej trasie po odpaleniu chodzi przez 2-3 sekundy na paliwie i gaśnie, po prze rzuceniu na gaz chodzi normalnie tylko po dodaniu gazu wolno opadają. Przy czym jak chodzi na biegu jałowym szumi i co jakiś czas piszczy prawdopodobnie gdzieś z dołu. Co to może być
Na zimnym wypnij wtyczkę z czujnika cieczy chłodzącej (4 piny) ,odpal zobacz, czy odpali i będzie chodzil powinien mieć obroty ok 1100rpm
Piszczeć mogą paski altka lub wspomagania , sprawdż i daj odpowiedź
a możliwe że to któryś z pasków piszczy ? może coś z osprzętu pompa wspomagania lub wody, rolka napinacza, łożysko na alternatorze ? znajomy znający się na rzeczy straszył mnie iż może to być nawet panewka ale panewka to by raczej chyba stukała a nie piszczała czy też szumiała
szum i pisk jest od strony rozrządu ... co do odpalania to odpiąłem ową wtyczkę ale bez różnicy 2-3 sekundy i gaśnie na benzynie nie mam dziś jak tego zbytnio posprawdzać jutro skocze na jakiś warsztat to fachowiec obada dokładnie co mu dolega