takie cos

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

takie cos

Postprzez mietek » 21 lut 2008, o 19:30

to jest moja nowa zabawka 3l 280km kupilem ten silnik i mi go zamontowali tam gdzie kupilem silnik z zalorzeniem kosztowal 1500euro do tego koszty wydechu troche drogo ale marzylem zawsze o takim czyms teraz pytanie czy wytzyma to buda od 1,8gt i reszta mechaniki znaczy sie zostal wydech caly przerobiony czy wie co tzeba jeszcze wymienic zeby to dobrze sie sprawowalo? za info z gory thx
mietek
Badacz tematu

takie cos

Postprzez Imper » 21 lut 2008, o 19:50

a to chyba nic innaego jak silnik od vr6 (pewnie ten 2,9litra) z mala turbosprezarka :P hehe jestem ciekawy czy skrzynia biegow jest wystarczajaco dluga na taki silnik... pewnie tkaie cacko jest ciezsze od silnika 1,8 wiec zawieszenie moze dostawac w dupke... pozdro ;-)
Imper
Members

Postprzez mietek » 21 lut 2008, o 19:56

no zapomnialem dodac skrzynia i silnik to byl komplet do tego wydech caly to zostalo wymienione reszta nie bo i sie kaska skonczyla i niemam zielonego pojecia co a ten co to sprzedal to najchetniej by mi wcisnol nawet i antene od radia bo by powiedzial ze stara sie polamie dlatego wole sie zapytac was co trzeba wymienic a co nie bo niewiedza kosztuje drogo
mietek
Badacz tematu

Postprzez Imper » 21 lut 2008, o 20:04

moze jakies walki albo przeguby (przekazniki) nie wiem czy wytrzymaja przelozenie takiego momentu obrotowego...
Imper
Members

Postprzez farser » 21 lut 2008, o 20:05

Ladne cacko :-o buda powinna wytrzymac zawieszenia sobie wymienisz skoro takie silniki montuja w golfach co ma nie wytrzymac,zreszta nie gniec go na poczatku za mocno wyczuj troche co i jak bedziesz wiedzial gdzie jest problem.pozdrawiam
Na koniec zmiany, zimnej piany, mlodego ciala i zeby sie stara nie dowiedziala. 73
farser
Czytacz

Postprzez Imper » 21 lut 2008, o 20:10

hehe takich silnikow nie montuja w golfach :P jego moc jest o 100 KM wieksza od serii vr6 wiec to juz nie ten sam produkt hehehe warto sie upewnic jak on to robi niz zeby podczas depniecia posypal mu sie samochod czego oczywiscie nie zycze
Imper
Members

Postprzez farser » 22 lut 2008, o 16:35

Witam no to niezle tego nie wiedzialem myslalem ze to tamten silniczek ale w sumie koledze i tak chodzi o pokazanie nam co sobie zamontowal a to czy buda wytrzyma to juz sam sprawdzi.pozdrawiam
Na koniec zmiany, zimnej piany, mlodego ciala i zeby sie stara nie dowiedziala. 73
farser
Czytacz

- - -

Powrót do Silniki benzynowe