temperatura powietrza

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez dlugi422 » 9 kwi 2011, o 22:39

a ten mały wężyk(nie biały) za co odpowiada ?
dlugi422
Czytacz

Postprzez k-m-r1 » 10 kwi 2011, o 11:02

klapka chodzi bo jak zimny zapale to przytkam tam gdzie powinno isc ciepłę powietrze to przygasa auto <miałem połąmany ten weżyk co idzie na kolektor>
Byłem u porządnego gazownika najlepszy chyba na okolice gaz mi zakładał tak że on fuszerki nie odwala i klapka chodzi

Ładna komora silnika super wygląda i oko cieszy
czy zbiorniczek płynu hamulcowego wymieniałeś czy myłeś jakoś że taki cudny jest
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
k-m-r1
Weteran

Postprzez PabloSBT » 10 kwi 2011, o 13:51

k-m-r1 napisał(a):klapka chodzi bo jak zimny zapale to przytkam tam gdzie powinno isc ciepłę powietrze to przygasa auto <miałem połąmany ten weżyk co idzie na kolektor>
Byłem u porządnego gazownika najlepszy chyba na okolice gaz mi zakładał tak że on fuszerki nie odwala i klapka chodzi

Ładna komora silnika super wygląda i oko cieszy
czy zbiorniczek płynu hamulcowego wymieniałeś czy myłeś jakoś że taki cudny jest

to nie moja komora :P znalazłem takie zdjęcie na internecie :D ale moja komora jest identyczna tylko czystsza i mam taki sam zbiorniczek wyrównawczy ;] a co do tej klapki to sprawdź na ciepłym :P u mnie ta klapka działała tylko na benzynie gdy dodałem gazu na lpg ta klapka była cały czas zamknięta tak żeby zabierało powietrze z komory silnika

a ten drugi wężyk jest też od podciśnienia ale nie pamiętam gdzie on idzie
PabloSBT
Members

Postprzez pitt47 » 26 cze 2011, o 19:35

Chciałbym jeszcze zająć chwilę w temacie klapki w filtrze powietrza. U mnie doiło cały czas ciepłe. Po wymianie obudowy monowtrysku tj. dolotowego kolekora powietrza w którym jest regulator powietrza zasysanego, wszytsko jest ok. Teraz jak ma brać ciepłe to bierze ciepłe a jak zimne to zimne. Część kupiłem na szrocie za 30 PLN. Pozdrawiam.
pitt47
Czytacz

Poprzednia strona

- - -

Powrót do Silniki benzynowe