troszku więcej mocy:)

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez luc GT » 23 mar 2011, o 22:43

Dobra dobra ale to chyba nie są jedyne sposoby na powiększenie mocy ? Filtr ok , kat ok , ale czy to wszystko ?
luc GT
Berbeć

Postprzez PabloSBT » 23 mar 2011, o 23:06

luc GT napisał(a):Dobra dobra ale to chyba nie są jedyne sposoby na powiększenie mocy ? Filtr ok , kat ok , ale czy to wszystko ?

zależy ile chcesz wydać na tuning 10-20 tys i można podnieść moc bo w mniejszej kwocie to nawet nie ma co działać :) a z tego silnika i tak dużo nie wyciągniesz, jak chcesz zwiększyć konkretnie moc to zrób swap na jakąś porządne 2.0 najlepiej ABF albo VR6 tylko niewiem po co ci ta moc jak u nas w Polsce prawie wszędzie są korki a gdzie ich nie ma to i tak się na da pocisnąć bo są dziury :(
PabloSBT
Members

Postprzez luc GT » 24 mar 2011, o 09:00

Kolego powiem tak :) nie zrozumieliśmy się tak jak pisałem na początku , chciałbym podnieść moc trochę do 20koni żeby się trochę lepiej zbierał . Bo ogólnie mi wystarczy . Miałem vra super się jeździło ale spalanie też było, no coś za coś. Proszę o porady ....
luc GT
Berbeć

Postprzez trollu » 24 mar 2011, o 10:05

w wolnossaku podnieść moc o 20KM to nie takie hop na krowę i ciele. trzeba by policzyć dolot, wydech najlepiej kompletny - najwięcej koni schowanych jest w kolektorze wydechowym ale trzeba by chyba rzeźbić barany na sztukę bo jeszcze nie widziałem jakichś akcesoryjnych. później zaczyna się dłubanie w silniku. GTI z tego nie zrobisz
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
trollu
VIP

Rocznik: 0
Silnik: byl ADY jest M52TUB28
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: kombi

Postprzez luc GT » 24 mar 2011, o 14:49

Myślałem że jak jest na wielopunkcie to coś da się zrobić żeby mu troszkę mocy dodać , bo to nie jest 1.8 na mono choć moc ta sama , ale wszyscy tylko piszą o wydechu , czyli to jedyny sposób żeby te trochę koni wyciagnac ?a może ktoś ma jeszcze jakieś propozycje , nieznam się więc jestem otwarty na zdanie każdego....
luc GT
Berbeć

Postprzez trollu » 24 mar 2011, o 15:44

niestety praktycznie tylko w silnikach z turbo idzie w prosty sposób podnieść moc programem. w wolnossaku ciężko jest coś zrobić. tak z ciekawostek to jeżeli chodzi o kręcenie wysokich mocy to N/A wychodzi najdrożej w przeliczeniu wkład/moc. dolotem, wydechem zyskasz parę koni.wiadomo że silnik jakaś rezerwę ma ale jest niewielka. ja bym proponował wydech, dolot i na koniec wyprawa na hamownie i strojenie ale jak dla mnie szkoda kasy niestety. wydasz pieniądze a efekt mizerny będzie
trollu
VIP

Postprzez K@mil » 24 mar 2011, o 19:56

20 km ? w benzynce ;P to tylko i tylko tak jak pisze kolega wyzej w silnikach turbo np 1.8T itp ...
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK

Postprzez trollu » 25 mar 2011, o 15:41

K@mil napisał(a):20 km ? w benzynce ;P to tylko i tylko tak jak pisze kolega wyzej w silnikach turbo np 1.8T itp ...

nie tylko w turbo bo przyrost 20KM dla np 4.0 V8 to pikuś, zmieniasz wydech i masz :-P
1.8 ma po prostu za małe rezerwy mocy, trzeba nieźle kombinować żeby pare KM wykrzesać, wg mnie nie ma sensu
trollu
VIP

Postprzez Piotrek00Ski » 29 mar 2011, o 21:21

kolego ja zamiast kata wstawiłem strumiennice , dolot orginalna puszka rura od zderzaka do puszki filtra ;) ostatni tlumic jaki jedyny co mam to od gti 2 rurka i nie jest głośno aha rurke 5,8 wstawiona bo była org 4,5 jakos tak cienko było mhm co do mocy powiem tak 1,8 mono 90ps od 2800obr/min ma kopniecie znaczne ;) na pewno lepiej niz było . Pozdrawiam miłego modzenia !
Piotrek00Ski
Berbeć

Poprzednia strona

- - -

Powrót do Silniki benzynowe