trzesie sie

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

trzesie sie

Postprzez marcin77 » 26 lip 2008, o 16:29

moze ktos mi pomoze na wolnych obrotach samochod sie trzesie(troszke)kiedys tak sie nie zachowywal wyraznie czuc nierowne obroty co to moze byc dodam ze wymienilem chyba wszystko bo auto mi gasnie podczas jazdy za chwile odpala i jade dalej mechanicy rozkladaja rece czeski film nikt nic nie wie nikt nie potrafi mi pomoc mam silnik 2.0 115 km gti bez gazu rok 1994 i co wy na to przestaje lubic swoje auto (NIESTETY)
marcin 77
marcin77
Czytacz

trzesie sie

Postprzez scorpion1236 » 28 lip 2008, o 13:35

moze pompa paliwa konczy swoj zywot mozna by bylo sprawdzic jakie daje cisnienie
scorpion1236
Czytacz

Postprzez Mario Mario » 30 lip 2008, o 21:22

Jak się trzęsie to może mu zimno. :lol: Na poważnie, dość niedawno czytalem na forum o podobnych objawach, byly różne sugestie, np, że bierze lewe powietrze, walek wytarty i kilka innych. Rada: napisz dokladnie co wymienialeś, dlaczego wymienialeś i co się zmienilo po tych wymianach. Napisz jak się zachowuje silnik na zimnym na goracym, przy obrotach 1000, 1100, 1200, bo inaczej nie otrzymasz celnej podpowiedzi ponieważ nikt nie jest jasnowidzem i nie zdiagnozuje ci usterki telepatycznie. Na przyszlość, szybciej znajdziesz odpowiedż czytając pokrewne tematy na tym forum, a szybciej otrzymasz podpowiedź pisząc jak najwięcej szczegulów. Pozdrawiam.
Mario Mario
Czytacz

Postprzez Pro100 » 31 lip 2008, o 22:09

Witam co do tego ze gasnie Ci podczas jazdy to mialem calkiem niedawno to samo na poczatku powtarzalo sie to co jakies 100km wiec mi to tak bardzo nie przeszkadzalo... Ale jak juz sie zaczelo powtarzac co 2km (jakis miesiac) to od razu zajechalem do mechanika. Powiem Ci ze czasem nawet potrafil nie odpalic przez 30min odpalil 10sek pochodzil i zgasl... Akurat mechanik jest moim zdaniem bardzo obeznany i VW ma w 1 paluszku... U mnie wada okazal sie aparat zaplonowy... W sklepie z tego co wiem 550zl ... szok. Ale na szczescie mial swoj jakis stary niekore czesci wymienil i dziala... co do tej ceny sklepowiej wiem ze na np allegro mozna dostac za 150zl tylko problem jest z tym zeby dostac wlasnie identyczny... Ja osobiscie smigam na tym starym (zreperowanym) auto zachpwuje sie bajecznie ale szukam w niemczech nowego.

Pozdrawiam Pro100
Pro100
VIP

Rocznik: 93
Silnik: R32
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez marcin77 » 1 sie 2008, o 20:31

witam dzieki za podpowiedzi auto cudem sie samo naprawilo zrobilem od poniedzialku do piatku 700 km i ani raz nie zgaslo i co wy na to wymienilem:pompe paliwa,przewody te z cewki do swiec,cewke,palec w niej,filtr paliwa i wiecie co tak sobie mysle ze moglem miec w zbiorniku wode no bo jak to wytlumaczyc ja innego pomyslu nie mam choc mechanikiem nie jestem a nie wspomnialem ze sprawdzalem go na 2 komputerach i zaden nic nie znalazl
marcin 77
marcin77
Czytacz

- - -

Powrót do Silniki benzynowe