uciekajacy olej

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

uciekajacy olej

Postprzez strzeliniasty » 1 wrz 2012, o 19:26

siemka

panowie czy pod sruba od czujnika cisnienia oleju jest jakis oring czy uszczelka?? dzisiaj wracajac z pracy bylem w szok jak zalapalila mi sie kontrolka oleju zjechalem na pobocze a tu niespodzianka filtr oleju mokry a spod czujnika olej ucieka
strzeliniasty
Members

uciekajacy olej

Postprzez prezesik » 1 wrz 2012, o 19:34

Pod czujnikiem powinna być taka mosiężna. Wg mnie to prędzej czujnik stracił szczelność sam w sobie, prawdopodobnie będziesz musiał kupić nowy, bo nie jest możliwością, żeby mosiężna uszczelka tak sobie traciła szczelność.
prezesik
Members

Postprzez strzeliniasty » 1 wrz 2012, o 19:42

prezesik25, kto wie moze ktos juz w nim grzebal i zamiast tej uszcelki dal silikon (sa tam takie frendzelki jak zaschniety silikon)

narazie dolalem troche oleju zeby dojechac do pracy ale jak wroce z trasy musze to zrobic
strzeliniasty
Members

Postprzez trollu » 2 wrz 2012, o 01:03

prezesik25 napisał(a): Wg mnie to prędzej czujnik stracił szczelność sam w sobie,

x2 przerabiałem to 3 m-ce temu, olej tak rzygał że po paru km trzeba było dolać kilka setek oleju. za nowy czujnik dałem chyba niecałe 30zł i jest spokój
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
trollu
VIP

Rocznik: 0
Silnik: byl ADY jest M52TUB28
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: kombi

- - -

Powrót do Silniki benzynowe