upał mi nie sprzyja

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

upał mi nie sprzyja

Postprzez tomen1986 » 28 cze 2008, o 17:13

mam problem. zaóważyłem ze gdy zostawie swojego golfika na słoncu i nagrzeje sie maska to wtedy traci moc, wogóle nieda sie nim jechac bo sie dławi. co może byc przyczyna tego? prosze o pomoc i z góry dziękuje
tomen1986
Berbeć

upał mi nie sprzyja

Postprzez klanhker » 2 lip 2008, o 15:37

dolaczam sie do pytania, tez tak mialem pare razy i nie mam pojecia czym to moze byc spowodowane :-o
klanhker
Badacz tematu

Postprzez opolanin » 2 lip 2008, o 19:47

rozumiem, że od jazdy jak sie nagrzeje to też tak jest, przyczyn może być wiele, proponuję na początek sprawdzić zapłon
opolanin

Postprzez Lucas » 3 lip 2008, o 15:12

U mnie z kolei jest tak, że jak silnik jest zimny to pali momentalnie, a jak postoi pare godzin na gorącu i sie nagrzeje to troche pokręci i dopiero odpali. Uciążliwe to nie jest ale troche denerwuje. Dodam że im cieplej tym dlużej schodzi zanim "załapie".
Lucas
Badacz tematu

Postprzez tomen1986 » 4 lip 2008, o 11:22

mojemu golfikowi szkodzi tylko upał jak jest chłodno to moge jezdzic i nic sie nie dzieje a jak stoi na słoncu i sie maska nagrzeje to wogóle niechce jechac traci moc i sie dławi
tomen1986
Berbeć

Postprzez SotoM » 4 lip 2008, o 11:36

ja miałem w pracy taki przypadek ze wina czegos takiego była cewka- nie potrafie tego wytłumaczyć co i jak bo nie jestem elektrykiem i elektronikiem i wole sie w to nie bawic i wole sie w to nie zagłębiać ale miałę taki problem tylko ze w Polo, poprostu cewka jak była nagrzana to auto nie jechało adpalało albo nie itd. zmieniłem cewke problem znikł. to moj przykład nie wiem czy u was tak jest ale jesli macie mozliwosć to z kolesiem jakims zamiencie sie na cewke zobaczycie jak na jego częsciach chodzi wasze auto a na waszych gratach jego silnik jak bedzie pracował i w pewnym momencie dojedzie co jest w5.
Ostatnio edytowano 4 lip 2008, o 15:02 przez SotoM, łącznie edytowano 1 raz
Mój były SotoMoVWóz