uszczelka pod głowica

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez Imper » 21 lut 2008, o 15:09

nie weim czy mam racje ale moge sie mylic moze traci cisnienie skoro jest nieszczelna glowica i to moze byc powodem oslabienia silnika ;-)
Imper
Members

Postprzez Tongpo » 21 lut 2008, o 15:56

Nie-jak głowica jest nieszczelna to wychodzą z niej krasnoludki i mówią p...lę nie robie, i dlatego jest mniejsza moc!!:)
oczywiście że ciśnienie spada - jeździj sobie na oponie z dziurą :mrgreen:
Tongpo
Czytacz

Postprzez Imper » 21 lut 2008, o 16:06

no super tylko szkoda ze tak ironicznie to napisales :-x za to minuss wielki poza tym a nie jestem zadnym mechanikiem a swoj samochod mam od 7 miesiecy wiec moje doswiadczenie w mechanice jest dosc znikome co za tym idzie skoro jestem nie pewny to pisze MOZE lub inne synonimy tego wyrazu! szkoda ze pierwszy nie zajales glosu w tej sprawie skoro taki madry jestes... :evil:
Imper
Members

Postprzez opolanin » 21 lut 2008, o 20:06

Panowie spokojnie po co te nerwy
opolanin

Postprzez Tongpo » 21 lut 2008, o 20:10

ImperfectCell- nie chciałem Ciebie urazić...to było w formie żartu..nie denerwuj się:)
Też nie jestem żadnym mechanikiem..a GOlfa mam od 5 miesięcy :lol:

Ja podszedłem czysto logicznie do tematu :lol:
Tongpo
Czytacz

Postprzez bleky99 » 21 lut 2008, o 20:15

dokładnie kolega imperfectCell ma racje na forum pomagamy sobie w miare mozliwosci a nie kazdy z nas jest mechaniorem ----pozdrawiam kolege
bleky99
Badacz tematu

Postprzez opolanin » 21 lut 2008, o 20:17

a nie mozna bylo tak od razu, kazdy z nas stara sie komus pomoc najlepiej jak potrafi i o to chodzi, pozdrawiam
opolanin

Postprzez Imper » 21 lut 2008, o 20:52

spoko nie gniewm sie :) tylko miej na uwadzeTongpo, ze tutaj piszemy do siebie a nie rozmawiamy w realu wiec moge tylko po tym jak pisesz wyciagnac wnioski jakie masz intencje nie widze twoich gestow czy ruchow wiec moge potraktowac to jako czysta ironie ze strony Twojej osoby... tez jestem zdania ze zarty musza byc ale mowie roznie mozna odebrac to co sie piszesz bo ciezej jest oddac uczucia samymi slowami ;-) Pozdro dla wystzkich i oby takich nieporozumien jak najmniej ;-) a tak na marginesie jestem ostrozny piszac posty w ten sposob zeby potem nikt mi nie mogl zarzucic ze tylko spamuje i pisze zeby pisac ja staram sie tylko pomoc tak jak potrafie sugerujac jakies tam swoje przypuszcznia innym ;-)
Imper
Members

Postprzez Tongpo » 21 lut 2008, o 22:15

ImperfectCell - wydaje mi się że trafiłeś w samo sedno...w realu inaczej być to odebrał:)
Jasne-pomoc pomocą...ale trochę żartów też się przyda, sorry jeśli wprowadziłem małe zamieszanie...ale na dziurawej oponie na prawdę ciężko jechać :mrgreen: a porównanie do krasnoludków było dobre..przyznasz :-D

A tak wracając do tematu...z tego co ja się orientowałem gdy pojawiło się przypuszczenie o padniętej uszczelce w moim golfie...to żadne jeżdżenie..do mechanika od razu..bo cały silnik będzie do wymiany.A to oznacza całkowity spadek mocy:))))

Pozdrawiam Kolegów!
Tongpo
Czytacz

Postprzez Imper » 21 lut 2008, o 22:34

Tongpo, cieszy mnie ze doszlismy do porozumienia :) ja tez psotram sie na przyszlosc troche wiecej dystansu do takich spraw :P pozdro
Imper
Members

Postprzez bleky99 » 21 lut 2008, o 23:00

bardzo sie ciesze ze wyjasniliscie ten temat---------naprawde dzieki panowie za sugestje co do uszczelki i ogólnie za pomoc pozdrawiam i oby jak najmniej nieporozumień :-)
bleky99
Badacz tematu

Postprzez Tongpo » 22 lut 2008, o 09:16

"Dobro powraca" :-D
Tongpo
Czytacz

Poprzednia strona

- - -

Powrót do Silniki benzynowe