vw golf III 1.6 gaśnie sam - pomocy

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez przemo... » 21 maja 2008, o 20:23

Witam. Mój problem jest następujący. Miałem małe problemy z silnikiem (uszczelka pod głowicą, mechanik splanował mi głowicę założył uszczelkę i jak się okazało za mocno zplanowali głowicę - tłoki dochodziły do zaworów, po jakimś czasie zmieliło 3 tłoki). Kupiłem silnik bez osprzętu, wymieniłem i wszystko było wporządku ale od pewnego czasu auto samo gaśnie i to dość często. Wymieniłem filtry, olej, przewody, cewkę, aparat zapłonowy filtr gazu i nic się nie zmieniło. auto gaśnie gdy wcisnę sprzęgło, wrzucę luz, lub gdy auto chodzi na wolnych obrotach. również widzę na orotomieżu jak by obroty były za małe (7500 - 8000). Myślę że drobiny aluminium z pokruszonych tłoków poszły kolektorem i uszkodziły sondę w katalizatorze - co o tym sądzicie. Czy może lepiej wyciąć kata i założyć strumiennicę??? Mam silnik 1.6 ABU 75 KM, benzyna + gaz.
przemo...
Berbeć

Postprzez stachu12343 » 21 maja 2008, o 21:01

jak załozysz strumienice kolego to ci bedzie wiecej palił. A co do SONDY odepnij ją i zobacz czy bedzie gasł.U mnie tez gasł i odpiolem ją i jest GIT ------(ja to wyciąlem kata)------
stachu12343
Czytacz

re

Postprzez przemo... » 22 maja 2008, o 13:02

Dziękuję za odpowiedź. Jutro będę majstrował przy moim aucie. Napisze czy będą poprawy.
przemo...
Berbeć

- - -

Powrót do Silniki benzynowe