Wąż odmy

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Wąż odmy

Postprzez terms » 12 maja 2011, o 20:46

Wie ktoś jak ściągnąć gumowy wąż od odmy ? Nie chce zejść. Od góry zauważyłem w nim "masło" wyczyściłem szczoteczką do zembów. Cały galimatjaz z powodu ciężkiego dostępu do całości nie mam patentu na odkręcenie całej odmy jest to wogóle wykonalne? Ewentualnie jakie są ceny u mechanika za czyszczenie. Dmuchnełem w ten wąż to poczułem jakby coś wpadło, aż olej zabulgotał.
terms
Badacz tematu

Wąż odmy

Re: Wąż odmy

Postprzez K@mil » 12 maja 2011, o 21:27

terms napisał(a):Wie ktoś jak ściągnąć gumowy wąż od odmy ? Nie chce zejść. Od góry zauważyłem w nim "masło" wyczyściłem szczoteczką do zembów. Cały galimatjaz z powodu ciężkiego dostępu do całości nie mam patentu na odkręcenie całej odmy jest to wogóle wykonalne? Ewentualnie jakie są ceny u mechanika za czyszczenie. Dmuchnełem w ten wąż to poczułem jakby coś wpadło, aż olej zabulgotał.

Cała odma trzyma sie na trzy sruby imbusowe do bloku silnika :) dwie mozna odkrecic z góry a jedna juz trzeba z kanału...

Co do samego weża to trzeba go odpowiednio przekrecić bo jest tam taki plastikowy zatrzask na stale z weżem

Obrazek
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK

Postprzez terms » 14 maja 2011, o 10:44

Ten wąż to w którą strone odkręcać bo mam dużo siły i niechce go wyrwać ? Wrazie urwania da rade jezdzić bez niego??
terms
Badacz tematu

- - -

Powrót do Silniki benzynowe