wezyk chlodnicy

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

wezyk chlodnicy

Postprzez Imper » 14 lut 2009, o 17:36

ostatnio zakupilem chlodnice do swojego golfa ale okazalo sie ze jest dziurawa wiec oddalem i zamienilem na inna... spieszylem sie i nawet nie zwrocilem uwagi co mi koles dawal. jak dojechalem do domu okazalo sie ze chlodnica prawie pasuje (pomijajac wyscie na wiazke elektryczna ale to w pasie mozna nanies poprawki nawiercajac dziure) martwi mnie inna sprawa bo na tej chlodnicy z boku jest taki maly kruciec z wezykiem a nie mam zielonego pojecia co to moze byc :wstyd: ma ktos jakas koncepcje? moze cos z odpowietrzaniem? narysowalem o co mi chodzi bo nigdzie nie moge wyszukac takiej chlodnicy i pokazac na zdjeciu Obrazek
Imper
Members

wezyk chlodnicy

Postprzez marcinkoz2910 » 14 lut 2009, o 18:11

Ja myślę że to jest wylot na zbiorniczek wyrównawczy. Te dwa grube do do obiegu a ten mały to na zbiorniczek wyrównawczy

Widziałem coś takiego w Audi i T4.

Jak mam tak jak na foto wąż od obiegu ma króciec a ta wersja co Ty masz chłodnicy może nie być dostosowana do króćca tylko tak jak narysowałem idzie dalej wężem na chłodnice do tego co Ty zaznaczyłeś (u mojego ojca w MK2 też tak jest)

Obrazek
marcinkoz2910
Members

Postprzez prezesik » 14 lut 2009, o 18:14

Wydaje mi się, że ten węzyk służy jako odpowietrzenie chłodnicy. Moim zdaniem jak już jest to powinien być podłączony do cienkiego węzyka dochodzącego do zbiorniczka wyrównawczego.
prezesik
Members

Postprzez marcinkoz2910 » 14 lut 2009, o 18:22

prezesso napisał(a):Wydaje mi się, że ten węzyk służy jako odpowietrzenie chłodnicy. Moim zdaniem jak już jest to powinien być podłączony do cienkiego węzyka dochodzącego do zbiorniczka wyrównawczego.
o tym samym napisałem hehe
marcinkoz2910
Members

Postprzez KristoF » 14 lut 2009, o 23:16

tylko w Golfie3 nie jest przewidziane takie odpowietrzanie więc ja uwazam ze należy to zaślepić.Wężyk do zbiornika wyrównawczego wychodzi z innego miejsca a nie z chłodnicy.
Był Golf3- największy błąd mojego życia...
a teraz...
Elegancja, komfort , nienaganna jakość i aksamitnie pracujący silnik Millera ;]
KristoF
Members

- - -

Powrót do Silniki benzynowe