więcej mocy

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

więcej mocy

Postprzez Pajdus » 31 maja 2011, o 19:54

Jak dodać trochę mocy?? lepiej stożek czy może sportowy filtr czy lepiej zacząć od wydechu??
Pajdus
Pajdus
Badacz tematu

więcej mocy

Postprzez killah » 31 maja 2011, o 20:17

żadną z tych metod nie zwiększysz mocy silnika pzdr. Radzę używać wyszukiwarki. jest dużo na ten temat na forum.

Tymi metodami możesz tylko pomóc autu odzyskać dawną moc. Np wydech - wywalając katalizator. Jeśli kata zapchany jest to Ci muli auto. Sportowym filtrem powietrza tj stożkiem to sobie możesz problemów narobić jak założysz go nieumiejętnie tj nie pociągniesz dolotu zimnego powietrza do niego. Zacznie łapać ciepłe powietrze i pogorszysz sprawę.
killah

Postprzez trollu » 31 maja 2011, o 20:49

wg mnie nie ma sensu dłubac w tym silniku, tanio mocy nie podniesiesz a porządny tuning N/A to grube tysiące. mało mocy - szukaj GTI
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
trollu
VIP

Rocznik: 0
Silnik: byl ADY jest M52TUB28
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: kombi

Postprzez pstrzoda » 12 cze 2011, o 23:59

A co jak mam GTI i mi mało mocy?? ;-)
VR6 albo ABF?? 8-)
pstrzoda
Berbeć

Postprzez trollu » 13 cze 2011, o 01:22

pstrzoda napisał(a):A co jak mam GTI i mi mało mocy?? ;-)
VR6 albo ABF?? 8-)

lepiej VR, jak tam braknie mocy to można pomyśleć nad turbo :hyhy:
trollu
VIP

Postprzez darkmen21 » 13 cze 2011, o 09:22

Pajdus napisał(a):Jak dodać trochę mocy?? lepiej stożek czy może sportowy filtr czy lepiej zacząć od wydechu??
myślę że duzy spoler na klape i wloty na masce, to da ci jakies 30 KM:)a tak naprawdę to te gadzety to placebo co najwyzej...

pstrzoda napisał(a):A co jak mam GTI i mi mało mocy??
VR6 albo ABF??
a gdzie tę moc sprawdzasz że masz mało? lecac na bangów przez ten odcinek 2 km dziur?? ;-)
darkmen21
Members

Rocznik: 1995
Silnik: 1.8
Paliwo: PB
Nadwozie: cabrio

Postprzez PtasiorSki » 12 lut 2012, o 20:35

podpinam sie pod temat nie zakladajac noego . Moze zna ktos budowe silnika 1,8 abs i add a dokładnie czy ktos stosował turbo do wolnossaka :) bez przerobek znacznych :) bo tak naprawde kacac auto wolnossaka tak samo szybko padnie jak z turbo wiec chyba nie widze roznicy jezeli by sie auto nie krecilo caly czas na maxa to nie powinno nic sie stac . odrazu prosze o niewypowiadanie sie kolegoow co jada do wulkanizacji zeby zdjac koło . ok wiec co do tlokow jezeli bedzie sie pilnowac temp itp nic nie powinno sie stac zastosowanie chlodnicy oleju zwiekszy sie ilosc oleju + jego tem . wiec taki seryjny silnik 1,8 t ciekawe czym sie rozni ;) dajmy na to 1,8 90 km jednopunkt poniesiony o turbo łapnie niech 120km to dobry byl by wynik tylko czy to zadziala /Pozdrawiam
PtasiorSki
Czytacz

Postprzez trollu » 12 lut 2012, o 21:18

kiedy ludzie zrozumieją że to bez sensu?
kasy utopisz w auto mase a i tak nie będzie to jeździć, chcesz mieć ok 120km? wrzuć ADY/AGG i masz bezproblemowe 115km p&p, bez rzeźby i kłopotów.
turbo do wolnossaka? odprężenie silnika to podstawa. seryjne graty nie wiem ile wytrzymają, do 120km powinny pociągnąć. ale musiałbyś kupić mase rzeczy, IC, przewody, złączki, dobrać i wyłożyć kase na turbo, kolektor wydechowy itp a na koniec strojenie. jak dla mnie gra nie warta świeczki
trollu
VIP

Postprzez Opik » 13 lut 2012, o 00:01

turbo, intec, nowa mapa silnika, kanapka pod głowicą, natrysk na tłoki, że nie wspomnę rzeźbienia z wpakowaniem tego wszystkiego pod maskę
Przypomina mi to historie z uturbianiem seryjnej ohv-ki z Poloneza. Kupa kasy, kupa roboty, kupa nerwów. 110koni. Epic fail.
Za mało mocy pakuj 2.0 8v, za mało to 16v, jeszcze za mało to vr6 albo 1.8 turbo z nowszych VAGów. A nie rzeźbienie w kale...
Opik
Members

Silnik: 2.0
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez trollu » 13 lut 2012, o 02:20

Opik napisał(a):A nie rzeźbienie w kale...

nie chciałem pisać ale pewne powiedzenie opisuje to doskonale :->
bez obrazy, nie obrażając nikogo itp ale "z gówna bata nie ukręcisz"
jak chcesz mieć trochę więcej koni wrzuć 2.0 z GTI. ze wszystkimi gratami ktoś kiedyś rzucił hasło że ok 2k to wyniesie. wpakowanie turbo to przynajmniej x3 robiąc wszystko po mega kosztach i farcie
trollu
VIP

Postprzez PtasiorSki » 13 lut 2012, o 05:57

słuchajcie koledzy moze wam kupa kasy to ic turbo czy cos u mnie to sie wala :) zawsze chcialem wsadzic sprobowac a pomysł wynikł do jednopunktu :D zeby ciekawiej było a turbo to co trudnego 2 przewody olejowe kolektor na 8 srobek i rurki do ic i trybi mysle jeden wieczor z piwkiem i działa . ok ale dzieki za kazda odp

[ Dodano: 2012-02-13, 05:16 ]
ps. wyczytalem ze silniki 2e maily kute wały wytrzymuja 250 KM czyli w pelnej seri jak ma 115 to do 150 miekko mozna mu dac :P z duzym zapasem ok koledzy niedlugo zkompletuje sprzet i 1,8 stanie na turbie mam 2 silniki wiec bez lipy . jedno pytanie turbo od [code]enzyny czy od turba czytalem ze roznica jakas jest ale przecie ta sama zasada dzialania
PtasiorSki
Czytacz

Postprzez Basior1997 » 13 lut 2012, o 11:04

PtasiorSki napisał(a):na turbie mam 2 silniki wiec bez lipy . jedno pytanie turbo od [code]enzyny czy od turba czytalem ze roznica jakas jest ale przecie ta sama zasada dzialania
działaja tak samo ale turbo od benzyniaka ładuje to 6-7tys rmp a disla 5tys rmp
Jak sie bawic to sie bawic 1.8 wyj..... VR6 wstawic :)
Basior1997
Members

Następna strona

- - -

Powrót do Silniki benzynowe