Wlana setka oleju hydraulicznego do sprzegła ?

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez mikac » 17 kwi 2011, o 16:23

Witam panowie , przy wymianie oleju w skrzyni , zagadalem sie z kumplem , i wsadzilem lejek do korka gdzie znajduje sie sprzeglo i kolo zamachowe , wiem ze te tematy juz były ale chcial bym sie upewnic , i wlalem tam raptem 100 ml oleju poczym zrozumialem ze to nie ten wlew , wlalem olej gdzie trzeba , ale pytanie polega na tym , biegi wchodza ladnie , nie slizga sie olej wylecial z pod silnika ? czy to wystarczy ? jesli olej posmarowal troche tarcz i docisk czy to wyschnie? samo..? pozdrawiam i zgorey dzieki :oops: :!: :!: :!:
Jak coś przekręciłem , to mnie poprawcie. ^^
mikac
Berbeć

Postprzez prezesik » 17 kwi 2011, o 20:27

Pojezdzij troche, olej z tarczy sie spali i bedzie dobrze.
O mojego wuja w pandzie olej chwilowo puscil na simeringu walu, tez na poczatku sprzeglo sie slizgalo, ale po 2 dniach jazdy olej sie wytarl i sprzeglo chodzi normalnie.
prezesik
Members

Postprzez k-m-r1 » 19 kwi 2011, o 15:57

można rozebrac i kupicodrdzewiacz bądz odtłuszczac do tarcz hamulcowych sprzegieł ale tak jak piszą wyżęj wytrze sie i wypali bedzie ciut smierdziało ale przynajmniej nie potrzeba rozbierac
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
k-m-r1
Weteran

- - -

Powrót do Silniki benzynowe