wskaźnik paliwa

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

wskaźnik paliwa

Postprzez Błażej » 24 cze 2010, o 22:17

witam dzisiaj tankowałem paliwo bo wskazówa wchodzila na rezerwe nalełem 10l wskazówka poszła za pierwsza białą kreske dojechałem do pracy i stał 8 h gdy wracałem wskazowka byla za pierwsza kreską po chwili spadła prawie do rezerwy do czerwonego pola sprawdzilem w garazu na zapalonym silniku czy są wycieki i nic paliwem też mi nie smierdzi w środku co to może być
błażej
Błażej
Czytacz

wskaźnik paliwa

Postprzez Pascal » 25 cze 2010, o 08:55

Wskaźnik paliwa do golfa 3 przekłamuje także bardzo się tym nie przejmuj bo nie sądze by cokolwiek się popsuło.Na najwyższym biegu będzie Ci pokazywał najwięcej paliwa.A jeżeli miało by się coś popsuć to jedynie pływak...
Pascal
Members

Postprzez Lucas » 25 cze 2010, o 14:38

Tak jak mówi Pascal kontrolke traktuj z przymróżeniem oka. Za dokładna nie jest. Wskazuje orientacyjnie ilość paliwa, nie raz gasiłem auto kontrolka wskazywała powiedzmy pół baku, wsiadałem za jakiś czas i była kreska poniżej połowy hehe, albo na górce go przechylisz dobrze,czy na zakręcie i też wskaźnik poleci w dół a za jakiś czas wróci tam gdzie był :-)
Lucas
Badacz tematu

Postprzez v1rooz » 25 cze 2010, o 14:42

rezerwa w golfie ma 7 litrow podajrze a licznik nie jest zbytnio dokladny i przeklamuje ta wskazowka.
v1rooz
Members

Postprzez kantor98 » 25 cze 2010, o 18:08

NAjlepiej sprawdzac paliwo na równej powierzchni...Paliwo w baku pływa,więc jak np przychamujesz,to pokmaze CI,ze masz więcej...lecz pozniej wróci na swoje miejsce
kantor98
Czytacz

- - -

Powrót do Silniki benzynowe