wasiniak napisał(a):Hej panowie
Ja tez mam ten sam problem i nie sądzę żeby to była uszczelka.
Bym przeczyśćil tą ODMĘ jak pisze kamil ale nie wiem co to jest i gdzie sie znajduje i jak się ja odkręca.
Prośił bym o pomoc i jakies zdjęcia
Uszanowanko
już ci mówie gdzie jest ta odma: jak spojrzysz na silnik to po lewej stronie nasz filtr powietrza, od niego idzie rura do zespołu wtryskowego takie cudko w kształcie koła nad kolektorem ssącym(od razu rzuca się w oczy). do tego przykręcone jest takie małe czarne cudo na 3 śrubki. pod spodem do tego cudka dochodzi gumowa rurka od dołu silnikato jest właśnie
ODMA. Wyczyśc ją dodam że ta maź to mieszanina oleju i wody także radziłbym po jej przeczyszczeniu nie podłańczac jej od razu tam gdzie była tylko dobrze rozgrzac silnik aż przestanie wydobywa się przez nią woda bo po pewnym czasie bedziesz miał to samo. kiedy silnik troche się rozgrzeje z tej rurki wydobywac się bedzie para i kropelki wody, niech chodzi do tego momentu aż przestanie się to wydobywa lub przejedz sie 50 km nie martw sie nic sie nie stanie miałem to samo w swoim golfiku. jesli dobrze rozgrzejesz silnik z rurki bedzie szło tylko chłodne powietrze wtedy możesz podłączy rurke tam gdzie była