Wyciek oleju spod pokrywy zaworów.

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez prezesik » 21 sty 2013, o 08:20

Może pokrywa jest już zbyt wyciśnięta i pokrzywiona, wtedy lepiej ją wymienić.
prezesik
Members

Postprzez hanawald » 21 sty 2013, o 11:20

uszczelka niepamietam jaka. tylko ja dałem czerwony silikon na temperatury wysokie i ponad rok bez wycieku odpukac w nie malowane.
hanawald
Members

Rocznik: 97
Silnik: 1.9 tdi
Paliwo: ON
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez faja13579 » 21 sty 2013, o 11:55

Słuchajcie na samym wstępie napisał że ma jakąś deformację głowicy osobiście pierwsze słyszę że coś takiego może występować nie wiem też o jakim stopniu deformacji mówi ale to pewnie jest jakiś problem uszczelka gumowa zwłaszcza tą porą jest jak drut wydaje się że dokręcił dość dobrze ale nie na tyle żeby docisnąć uszczelkę.grubsza warstwa silikonu na tą deformację puźniej ogrzana jakąś np suszarką uszczelka i nie powinno się nic takiego dziać. A też do kolegi o tym że nie przeszkadza mały wyciek to sądzę że lepiej wymienić uszczelkę niż dolewać oleju co jakiś czas. I martwienia się czy jest jeszcze w silniku czy nie.
faja13579
Czytacz

Postprzez Golf_GL » 21 sty 2013, o 20:49

Nie...to nie tak. Ja się Was tylko pytam czy ten wyciek może być spowodowany deformacją.A pytam o to dlatego,że to nie są jakieś wypociny tylko konkretny wyciek.I wyraźnie widać jak olej aż spływa na kolektor.Dodam że uszczelkę wymieniałem jak było jeszcze ciepło.Po trzech tygodniach było już to samo,co przed wymianą,więc musi być to spowodowane czymś poważniejszym...
Golf_GL
Czytacz

Rocznik: 1992
Silnik: 1.8 90 KM ABS
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Poprzednia strona

- - -

Powrót do Silniki benzynowe