Wyciek oleju

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Wyciek oleju

Postprzez WojtekC » 12 lut 2008, o 18:52

Panowie mam proble. Otóż dzisiaj zobaczyłem w moim garażu dośc dużą plamę oleju, na bagnecie nie ma już nawet kropli oleju. Czyżby jakaś dziura w przewodzie?? Co mogło pójśc, a no i jeszcze jedno pytanie. Chcę dolać mu oleju, tak tylko chociaż, żeby przejechać 20 km do mechanika, czy musi to być olej dokładnie taki jaki był??
WojtekC
Berbeć

Wyciek oleju

Postprzez Imper » 12 lut 2008, o 18:55

nie nie musi oleje mozna mieszac poza tym skoro wylecial do reszty to nie ma roznicy juz chyba calkiem co za olej wlejesz... nie wiem tylko czy nic sie nie powinno stac z filtrem jesli go nie wymienisz tylko sam olej :-) a co do mieszania to tak jak powiedzialem to mozna go mieszac z tym ze chyba to musi byc olej do benzyniakow no i ja zawsze dowelwam polsyntetyk Pozdro ;-)
Imper
Members

Postprzez WojtekC » 12 lut 2008, o 19:08

Wielkie dzięki plusik leci ;-) Dolac chce tylko żeby dojechac do mechanika i naprawic usterke, wtedy zdecyduje sie tez na wymiane filtra.
WojtekC
Berbeć

Postprzez K@mil » 12 lut 2008, o 19:17

Kolego a moze poszlo Ci wszystko bagnetem ?? sprawdz czy olej nie uciekl ci bagnetem /? i daj znac :mrgreen:
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK

Postprzez WojtekC » 12 lut 2008, o 19:43

Znalazłem własnie usterkę. Spadł zacisk z weżyka od oleju, i po prostu w ten sposob wyciekał mi olej :-/ Zaraz zabiore sie za zalozenie tego gowienka, a jutro kupie olej.
WojtekC
Berbeć

Postprzez K@mil » 12 lut 2008, o 19:56

No to widziesz jak dobrze sie skonczylo he zmien odrazu filtr i bedziesz mial zaloczona wymiane hi
:mrgreen:
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK

- - -

Powrót do Silniki benzynowe