Wyciek oleju z silnika, Uszczelka czy cos jeszcze? Pomocy:(

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez krise » 1 kwi 2008, o 21:15

Witam mam golfika III 92r 1,8 i problem moj polega na tym ze z uszczelki pod glowica wycieka olej czy przy wymianie uszczelki musze planowac glowice i ewentualnie jakie koszta naprawy wchodza w rachube najleprze jest to ze olej scieka tak ze kapie po misce i nie wiem dokladnie czy silnik jest spocony i leje sie z misy czy poprostu leje sie jednak z uszczelki glowicy i nie jest to taki skromny wyciek bo podczas postoju widac na kostce plamy. Myslalem tez o wezyku dochodzacym do misy olejowej musze jednak jeszcze to dokladnie zbadac bo nie jestem mechesem od aut to moje pierwsze wiec chce ze by wszystko bylo 100% Ok prosze o wasze opinie z gory dzieki pozdrawiam [glow=darkred][/glow]
krise
Berbeć

Postprzez pogo84 » 1 kwi 2008, o 21:31

raczej obstawial bym ze uszczelka a planowanie musi byc to tak jak robic kanapki bez masla :)
pogo84
Badacz tematu

Postprzez _mAster_ » 1 kwi 2008, o 22:29

popstaraj sie przetrzec czyms i zobaczysz czy to z misy czy z pod uszczelki sie leje.. Dobrze kolega wyzej mowi.. jak zdecydujesz sie wymienic uszczelke, to musisz wczesniej zrobic planowanie ;)
_mAster_
Czytacz

Postprzez rzajdel » 2 kwi 2008, o 01:22

Mi cieknie z uszczelki zaworow i tez mam plamy na kostce wiec nie ma reguly ze to z glowicy. Ja mam takie okragle otwory ktore zakrywa ta uszczelka i z tamtad cieknie. ;/ Niedlugo trzeba sie bedzie wziasc za to
rzajdel
Czytacz

- - -

Powrót do Silniki benzynowe