Witam, rodzice kupili mi auto, żebym miała na studia itd sami nie mają prawo jazdy więc chciałabym poradzić się was. Chciałabym wymienić filtry ( ponoć nic trudnego więc chciałbym spróbować sama, żeby zaoszczędzić pieniądze na wymianę tarcz i klocków chyba, że w tym też mi pomożecie. To od poczatku na zdjęciach opisałam filtry mam pytanie czy dobrze bo, jednak mam pewne wątpliwości...
1) Filtr powietrza i filtr kabinowy.
Czy filtr powietrza dobrze zaznaczyłam, widziałam inny temat ale to chyba w innym modelu mój jest z 95' 1.6 75 KM. Jeśli dobrze to pewnie tylko śrubki odkręcić i wymienić czy się mylę?
Natychmiast kabinowy to wiem, że dobrze delikatnie podglądnęłam i mam ten półkolisty. Więc takiego mam rozumieć ciężko znaleźć bo na allegro nie było i lepiej wymienić na prostokątny ?
Teraz większy kłopot pozostaje filtr paliwa ( bo oleju wymieniony wraz z olejem ), i teraz pytanie gdzie w moim modelu powinien się znajdować, czy to to:
fotki z dalszej odległości:
Tylko jak widziałam opis wymiany był z przodu tyle, że inny silnik no i disel i dodatkowo wychodzi z niego 4 przewody natomiast jak widać na zdjęciu u mnie są tylko 2 jeden wchodzi a 2 wychodzi stąd wątpliwości, jest tam napisane KL 2 to oznaczenie filtra który należy kupić ? . Jeśli ktoś byłby tak miły lub ostatnio wymieniał filtry prosiłabym o jakieś linki np do allegro jaki model powinien zostać zakupiony.
Poza tym przy prawym kole z przodu mam takie coś ale to chyba nie to choć to pewnie też filtr więc chciałabym się dowiedzieć jaki i czy też się wymienia:
Z góry dziękuję za pomoc :):)
PS. przepraszam, że klikalne miniatury ale ze wstawieniem w pełnym rozmiarze był problem.