Wymiana Pompy Paliwa - MK3 92 1.8GT

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez KRapicki » 14 sie 2008, o 14:51

Cześć
Ma ktoś może instrukcje krok po kroku jak wymienić pompę paliwa ? Zdjąłem metalową osłone i widze teraz przewody paliwowe itd. Co zrobić, jak wyjąć i wsadzić nową :) ?
KRapicki
Berbeć

Postprzez prezesik » 15 sie 2008, o 00:48

całą pompę przekręcasz 1/4 obrotu w lewo i powinna wyjść.
prezesik
Members

Postprzez Champion's » 15 sie 2008, o 09:50

odlanczasz akumulator nastepnie wypinasz ta kostke co znajduje sie nad pomkpka odpinasz te 3 wezyki co sie tam znajduja i odkrecasz pierscien ktory trzyma "przykrywke " nad pompka kiedy zobaczysz pompke robisz jakkolega napisal :-P

prezesso napisał(a):całą pompę przekręcasz 1/4 obrotu w lewo i powinna wyjść.

nie wiem czy chcesz wymienic cala pompke z obudoowa czy tylko sam wklad ten silniczek wyszlo by taniej jesli sam silniczek kupisz go na allegro juz za ~50zł

jesli sam wklad to jak trzymasz pompke przed soba u gory do okola masz takie zatrzaski odpinasz je po odpieciu powinna ci zejsc ta przyrywka musisz wszystko robic delikatnie bo latwo cos urwac jak juz masz na wiezchu ten silniczeksciagasz wezyk z niego zakladasz nowy silnik i gotowe wtedy skladasz w odwrotnej kolejnosci :-P jesli gdzies sie poylilem to niech mnie ktos poprawi :-D

sorki ze bez zdjec ale powinienes sobie poradzic wszysko jest banalnie proste gdybys mial jeszcze pytania to pisz
Champion's
Czytacz

- - -

Powrót do Silniki benzynowe