no to poszukaj fotoporady wymiany paska rozrządu lub wymiany wałka rozrządu bo to prawie to samo. żeby wymienić popychacze musisz wyjąć wałek. popychacze kup INA, do tego nowa uszczelka pokrywy zaworów i nowy uszczelniacz (lub uszczelniacze, nie wiem jak jest w ABU) wałka rozrządu. jak już zdejmiesz wałek to po prostu wyciągasz stare popychacze i wkładasz nowe. po montażu nowych nie uruchamiaj silnika przez co najmniej 30 minut
nie no, ja nie twierdzę, że jest gorszy tym bardziej że nie miałem jeszcze do czynienia z tymi częściami. ale sporo bardzo dobrych opinii można wyczytać więc musi być ok.
Witam
Kolego jesli moge wiedziec co Ci sie stalo ze wymieniales popychacze Bo ja nie wiem coi mi sie dzieje w tym samym silniku mam taki stukot spod miski zwaorow czy trzeba wymienic popychacze czy wystarczy ustawic zawory . Pozdrawiam Marek
[ Dodano: 2009-06-10, 20:52 ] Widze na schemacie, ze procz uszczelniaczy i popychaczy sa jeszcze dwie sprezynki i wkladka wiec jak juz mam popychacz wymienic i uszczelniacz to sprezynki rowniez.