Witam, w moim aucie podziękowały za współpracę panewki. Chyba bardziej opłaca mi się kupić nowy silnik, chciałbym to zrobić jak najmniejszym kosztem więc myślę żeby kupić taki sam 1.4 8v.
Z tym że od wymiany rozrządu w moim starym przejechałem 7 tys km, chciałbym zostawić cały rozrząd, wymienione popychacze, uszczelniacze zaworowe itd. Wszystko tam jest w dobrej kondycji, szkoda wymieniać. ( da się tak zrobić ? ).
Myślałem też żeby wstawić 1.6 75 km. Ale nie bardzo się znam i nie wiem czy pasowała by skrzynia i reszta osprzętu- na takiej samej zasadzie jakby wsadzić silnik 1.4. Po prostu wkładasz i masz.
Kolejne pytanie to koszt i zakup nowego silnika, jaka jest rozsądna cena oraz jak sprawdzić taki silnik żeby nie kupić kolejnego bubla. ?
Ile może kosztować taka podmiana silnika ( wyłączając koszt zakupu samego silnika ), chodzi mi o to ile mechanik za to może wykasować.
Kolejna rzecz, to posiadam instalacje LPG w moim aucie, jak ma się ten fakt do zmiany silnika na 1.4 lub 1.6 ?
[ Dodano: 2011-11-16, 16:38 ]
Czy może bardziej opłaca się wymienić panewki ? Niż zmieniać silnik ? Ile to może kosztować ?