Wymiana silnika 1.8 - kto sie podejmie? Poznań

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez bartaspol » 15 lut 2010, o 22:06

Mam golfa 1.8 90KM.
Kupilem do niego silnik (goly) i poszukuje mechanika, który podjąłby sie jego wymiany.
Jestem z Poznania. Zainteresowanych prosze o podanie ceny takiej usługi.
A moze ktos z was ma kogos, kto bylby w stanie to zrobic. Prosze o kontakt do takiej osoby, bo w necie nie moge znalezc nikogo kto sie tym zajmuje w okolicach Poznania...

P.s.
Jesli to nie jest dzial w ktrym powiniennem umiescic ten post to prosze o przeniesienie:)
bartaspol
Berbeć

Postprzez piotrus23 » 16 lut 2010, o 18:52

kazdy jeden mechanik/warsztat ci to zrobi ja bym to zrobila za jakies 250zł ale jestem z malbork
piotrus23
Members

Postprzez SotoM » 16 lut 2010, o 22:02

piotrus23 napisał(a):ja bym to zrobila za jakies 250zł
:szok: ŁUU Panie :szok: to ja nawet ze szczecina bym przyjechał za taka cene to sie w maluchy robiło...
wyjac silnik, zdemontowac i przełozyc oprzyzadowanie i włozyc motor za 250zl...chłopie :-)
Mój były SotoMoVWóz

Powered by diesel inside -by Leopard
SotoM
Members

Rocznik: 2007
Silnik: BRD
Paliwo: ON
Nadwozie: kombi

Postprzez piotrus23 » 16 lut 2010, o 23:56

SotoM napisał(a):
piotrus23 napisał(a):ja bym to zrobila za jakies 250zł
:szok: ŁUU Panie :szok: to ja nawet ze szczecina bym przyjechał za taka cene to sie w maluchy robiło...
wyjac silnik, zdemontowac i przełozyc oprzyzadowanie i włozyc motor za 250zl...chłopie :-)
jak bys to robi przybajmniej 20 razy w zyciu tez bts tyle wzioł a co tam za filozofia? cały przud odkrecasz i silnik razem ze skrzynia se wyciagasz na momenice zero problemu
piotrus23
Members

Postprzez Sivy » 17 lut 2010, o 00:52

Na Warmii: wyjecie / wlozenie - 300/300
Pamietac trzeba , ze dojda koszty tj.
- nowy rozrząd, jesli ma juz troche nalatane + pompa wody;
- olej silnikowy;
- olej do skrzyni (jak kto lubi);
- płyn chłodzący;
Alten VW Fück Opel ~VAGSTYLE~
Sivy
Members

Postprzez piotrus23 » 17 lut 2010, o 18:48

Sivy napisał(a):Na Warmii: wyjecie / wlozenie - 300/300
Pamietac trzeba , ze dojda koszty tj.
- nowy rozrząd, jesli ma juz troche nalatane + pompa wody;
- olej silnikowy;
- olej do skrzyni (jak kto lubi);
- płyn chłodzący;
600zł :-o hehe to chyba ja tylko jestem taki tani
piotrus23
Members

Postprzez SotoM » 17 lut 2010, o 19:19

piotrus23 napisał(a):bys to robi przybajmniej 20 razy
a nawet i 50 razy. ale robota jest cenna w dodatku taka. kolego czytaj dokładnie - zobacz
bartaspol napisał(a):Kupilem do niego silnik (goly)
rozumiesz ?? za 250zł wyjac silnik, zdemontowac wszystki graty i przełozyc do drugiego,jak chłop sobie rzyczy jeszcze rozrzad wymienic (nieważne ze masz na wierzchu) i motor włożyc spowrotem,odpalic go o ile z motorem jest wszystko dobrze, teraz od tych 250 odejmij sobie złotówki które musisz zapłacic za prąd zuzyty w garazu czy w warsztacie... :-) ja rozumiem ze w różnych regionach sa rózne ceny. ale nie do przeasady...
ja ostatnio robiłem omege B znajomemu wymiana sprzęgła- skrzynie wyjac to 30min. zmienic sprzęgło 10min na spokojnie, włozenie skrzyni odpowietrzenie sprzęgła niecała godzina po dwuch godzinach dzwonie do znajomka - wsiadaj zabieraj auto... on JUZ :shock: jemu na warsztacie powiedzieli 1,5 dnia i 400zł za robotę. ale to na warsztacie. ja mu to zrobiłem w 2ie godzinu i nie na odwal sie tylko jak dla siebie. i wziałem za to 300zł co mu bede sciemniał ze tyle roboty... a auto bedzie mi stało pod garażem czy na ulicy...to jest strategia aby zrobic.
piotrus23 napisał(a):hehe to chyba ja tylko jestem taki tani
raczej w potrzebie funduszu. chłopie trzeba sie cenic i to co robisz...
popatrz na lekarzy i dziesz do prywaciaza na 15min płacisz 100zł ze ci przyłozy stetoskop do klaty i przepisze syropek, a on do ciebie przyjedzie na zmianę klocków ty mu krzyszysz 100zł a on lezy na kolanach i rwie kłaki z głowy czemu to tak drogo...
Mój były SotoMoVWóz

Powered by diesel inside -by Leopard
SotoM
Members

Rocznik: 2007
Silnik: BRD
Paliwo: ON
Nadwozie: kombi

Postprzez piotrus23 » 17 lut 2010, o 19:24

SotoM napisał(a):
piotrus23 napisał(a):bys to robi przybajmniej 20 razy
a nawet i 50 razy. ale robota jest cenna w dodatku taka. kolego czytaj dokładnie - zobacz
bartaspol napisał(a):Kupilem do niego silnik (goly)
rozumiesz ?? za 250zł wyjac silnik, zdemontowac wszystki graty i przełozyc do drugiego,jak chłop sobie rzyczy jeszcze rozrzad wymienic (nieważne ze masz na wierzchu) i motor włożyc spowrotem,odpalic go o ile z motorem jest wszystko dobrze, teraz od tych 250 odejmij sobie złotówki które musisz zapłacic za prąd zuzyty w garazu czy w warsztacie... :-) ja rozumiem ze w różnych regionach sa rózne ceny. ale nie do przeasady...
ja ostatnio robiłem omege B znajomemu wymiana sprzęgła- skrzynie wyjac to 30min. zmienic sprzęgło 10min na spokojnie, włozenie skrzyni odpowietrzenie sprzęgła niecała godzina po dwuch godzinach dzwonie do znajomka - wsiadaj zabieraj auto... on JUZ :shock: jemu na warsztacie powiedzieli 1,5 dnia i 400zł za robotę. ale to na warsztacie. ja mu to zrobiłem w 2ie godzinu i nie na odwal sie tylko jak dla siebie. i wziałem za to 300zł co mu bede sciemniał ze tyle roboty... a auto bedzie mi stało pod garażem czy na ulicy...to jest strategia aby zrobic.
piotrus23 napisał(a):hehe to chyba ja tylko jestem taki tani
raczej w potrzebie funduszu. chłopie trzeba sie cenic i to co robisz...
popatrz na lekarzy i dziesz do prywaciaza na 15min płacisz 100zł ze ci przyłozy stetoskop do klaty i przepisze syropek, a on do ciebie przyjedzie na zmianę klocków ty mu krzyszysz 100zł a on lezy na kolanach i rwie kłaki z głowy czemu to tak drogo...
ja napisalem za wyjecie i wsadzenie,reszta wiadomo ze dopłata a co to przezbroic silnik? problem jakis? jaki? kolektory i wszycho,alternator,
co do cen warsztatowych to sie nie wypowaiadam bo pracuje w serwisie fiata i taka kase co lludzie zostawjaja to szał
piotrus23
Members

Postprzez Sivy » 17 lut 2010, o 19:32

piotrus23 napisał(a):600zł hehe to chyba ja tylko jestem taki tani

Jest taka regulka:

Ma byc dobrze i tanio - nie bedzie dobrze;
Ma byc szybko i dobrze - nie bedzie dobrze;

Oczywiscie nie bierz tego do siebie.
Ja co umiem robie sam, klocki, amor, oleje itd., ale wyjac motor to juz troche wiecej trzeba miec dosiwadczenia i umiejetnosci plus dobre warunki i dobre narzedzia, bo kowali z motkami to ja juz w zyciu widzialem.

SotoM napisał(a):ja ostatnio robiłem omege B znajomemu wymiana sprzęgła- skrzynie wyjac to 30min. zmienic sprzęgło 10min na spokojnie, włozenie skrzyni odpowietrzenie sprzęgła niecała godzina po dwuch godzinach dzwonie do znajomka - wsiadaj zabieraj auto... on JUZ jemu na warsztacie powiedzieli 1,5 dnia i 400zł za robotę. ale to na warsztacie. ja mu to zrobiłem w 2ie godzinu i nie na odwal sie tylko jak dla siebie. i wziałem za to 300zł co mu bede sciemniał ze tyle roboty... a auto bedzie mi stało pod garażem czy na ulicy...to jest strategia aby zrobic.

Madre podejscie, oby wiekszosc warsztatow czy pseudomechanikow podchodzilo tak do tematu.
Nikogo nie urazam i jest to ogolnik, ale wiekszosc ludzi grzebiacych auta lubi przyciac, a to na zamienniku, a to na czasie roboty lub biarac kilka aut na raz wiedzac, ze i tak nie zrobia na czas. Zaczna, pogrzebia, robia drugi, no przeciez klient rozebranym nie pojedzie...
Na szczescie mam swojego mechanika, ktoremu na rece patrzec nie trzeba, a jak patrze mu na rece to tylko dlatego, zeby sie czegos nauczyc, no i chlopak lubi robic to co robi i robi to dobrze.
Alten VW Fück Opel ~VAGSTYLE~
Sivy
Members

Postprzez SotoM » 17 lut 2010, o 19:32

piotrus23 napisał(a):taka kase co lludzie zostawjaja to szał
no nie... :-) debile... ja z kolei na ASO M-B nieraz robi sie auto jakaś pierdołe 30min a auto stoi 3 godz i gośc płaci 200zł za wymiane czujnika swiateł STOP :-) bajka...
piotrus23 napisał(a):a a co to przezbroic silnik? problem jakis? jaki? kolektory i wszycho,alternator,
tez musisz sie nakręci... :-) ceń sie kolego zawsze to bedzie pare ziarek wiecej w portwelu a gośc jak jest zadowolony z twojej usługi i zapłacił to bedzie przyjeżdżał - uwierz. bo taki woli zapłaci i miec to zrobione jak nalezy a nie jak czasem bywa ze musi nawet do serwisu wracac... :-)
Mój były SotoMoVWóz