przez lukasz9501 » 12 wrz 2012, o 23:11
Dzięki koledzy za zainteresowanie
Do rzeczy , więc zestaw naprawczy jutro kupuje (czyli łożyska ,simering i co bedzie potrzebne ) na tylne koła . Tarcza jest w dobrym stanie ,klocki z 5tysięcy temu wymieniane przez poprzedniego właściciela(znajomego) .
Co do spalania ,a więc problem mam taki że na benzynie kopci ( nie bierze oleju ) i dławi się po dodaniu gazu [ może zła mieszanka ?] (mogę nagrać video i pokazać ) natomiast mam gaz 2gen i auto na gazie elegancko chodzi ,czasem po dodaniu gazu zadłąwi się lub nie równo chodzi . Spalanie na benzynie ? Nie wiem ,nie można jeździć na benzynei bo się nie da ,a spalanie na gazie około 12 cykl mieszany ( gaz do regulacji ) . Co wymieniłem z osprzętu silnika ? A więc :
Przepływomierz , termostat ,wyczyściłem odme ,węże ,filtr nowy , przepustnice wyczyściłem ,nowe kable ,kopułka ,świece ,cewka ,filtr gazu. Prócz tego dodam że nie ma kata .
Na komputerze pokazuje mi prawidłowo temp itd ,prócz spalania .Ale coś dziwnego się stało ,bo teraz nie ma chwilowego spalania albo on sięzawiesił ,bo czasem jest przez kilka km 20 litrów czasem 32,4 litra na MFA .
Co do simeringu wiem ,że roboty nie jest mało , jak mogę sprawdzić czy tarcze są z oleju ? Po przez korek plastikowy który znajduje się na skrzyni ? Jeżeli takto z tego co pamiętam patrzylęm tam i był olej ,ale czy na tarczy tego nie wiem ...