wymiana uszczelki

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

wymiana uszczelki

Postprzez strzeliniasty » 14 maja 2009, o 21:01

siemanko

czy ktos wymienial uszczelke w podstawie wtrysku?? u mnie chyba wlasnie jest trzasnieta slychac lekkie cykanie spod dolotu powietrza (wlasnie przy wtrysku) i pojawila sie "wilgoc"

z gory dziekuje za pomoc

pozdrawiam
strzeliniasty
Members

wymiana uszczelki

Postprzez marcinkoz2910 » 14 maja 2009, o 21:33

Sprawa jest dość prosta

Zdejmujesz rurę dolotową powietrza oraz wężyki od podciśnienia, jeśli to konieczne to też kostki od osprzętu. U mnie trzeba było jeszcze przewód odmy odczepić (nie wiem jak to w 1.8 wygląda ale to bedziesz widział co i jak)

Następnie odkręcasz trzy śruby co są na górze (możliwe że będą pod zaślepkami) jak już odkręcisz to obudowa zejdzie ładnie (ciągniesz do góry)

Wokoło dolnej krawędzi obudowy wtrysku jest takie wcięcie na uszczelkę i ją wyjmujesz i zakładasz nową :) Podczas składania uważaj co by się nie podwinęła bo się uszkodzi

I to chyba tyle
marcinkoz2910
Members

Postprzez Stealth » 14 maja 2009, o 21:36

Chodzi Ci zapewne o tą gumę, która jest w tym plastiku od spodu? No więc na początku musisz odkręcić dolot powietrza śrubokrętem krzyżakowym bądź płaskim oraz odmę, następnie płaskim śrubokrętem lub cienkimi szczypcami musisz wyciągnąć zaślepki zasłaniające śruby od góry. Potem klucz 10 i odkręcasz - podczas gdy będziesz odkręcał, to plastik sam będzie się podnosił. Gdy wykręcisz to już łatwo się to ściąga - wyciągasz gumę, która jest wciśnięta i zakładasz nową. Montaż w odwrotnej kolejności.
Chyba o to chodziło. Jakbym coś źle zrozumiał, to proszę mnie poprawić.
Stealth
Members

Postprzez strzeliniasty » 14 maja 2009, o 22:08

Stealth, no dokladnie a mozliwe jest ze przez to ze ta guma jest walnieta to dolot przy wtrysku bedzie wilgotny?
strzeliniasty
Members

Postprzez marcinkoz2910 » 14 maja 2009, o 23:00

Stealth, bedzie się podnosić jeśli razem z dystansami ją wykręci :lol:
marcinkoz2910
Members

- - -

Powrót do Silniki benzynowe