Wymiana uszczelki

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Wymiana uszczelki

Postprzez emol » 1 lis 2010, o 10:37

Witam po wymianie uszczelki pod zaworami golf III 1.8 gt i przejechaniu kilkuset metrów nastąpił wyciek oleju i zapłon silnika(tego oleju z wycieku) okazało się że uszczelka metalowa oblana gumą(takie teraz sprzedają)nie weszła dobrze na śruby ponieważ na śrubach są stożki i otwór na uszczelce jest zbyt mały w związku z tym uszczelka opiera się na stożku i powstaje mała szparka którędy po skręceniu następuje wyciek.Stąd moje pytanie gdzie mogę kupić uszczelkę typowo gumową,lub gdzie robią takie ale korkowe.(Mam nadzieje,że w dobrym dziale piszę jeśli nie to proszę o przeniesienie do prawidłowego działu)Dzięki
emol
Berbeć

Wymiana uszczelki

Postprzez pablomed » 1 lis 2010, o 10:49

kupisz w każdym sklepie, zmień sklep jeśli nie mają, uszczelka z metalowym wkładem jest nie dla Twojego silnika tylko do 2.0, z pokrywą aluminiową
http://allegro.pl/uszczelka-pokrywy-zaw ... 87365.html
pablomed
Members

Postprzez v1rooz » 1 lis 2010, o 16:17

dokladnie jak pablomed

kup uszczelke korkowa elringa kloszt 8-10 zl.

ja wymienialem i zadnych problemow nie mam.
v1rooz
Members

Postprzez emol » 1 lis 2010, o 19:53

dzięki panowie,jutro się tym zajme

[ Dodano: 2010-11-02, 18:39 ]
więc tak kupiona nowa uszczelka(podobno oryginał)ale niestety musiała iść do przerobienia na otworach śrub bo za małe (wielkie oryginały kutfa) i wszystko jest OKI
emol
Berbeć

- - -

Powrót do Silniki benzynowe