Melody HUZAR,
http://www.golf3.pl/topics28/wymiana-ol ... t14401.htm
Co prawda schemat wymiany oleju ale przy tym zmienia się także i filtr, ważne że pokazane jest co i jak. I wzmnianka o wcześniejszym zwilżeniu uszczelki filtra jest.
- filtr oleju- schemat masz powyżej
- paliwa- jest pod autem w tylnej części po prawej pod miejscem pasażera bodajże. Intuicyjnie go odpinasz, poleci z niego troszkę benzyny a potem wkładasz nowy, tylko zwróć uwagę na kierunek czyli na strzałkę na filtrze i odpal auto, silnik może dziwnie się zachowywać ale po chwili to minie bo filtr zaleje już paliwo i powietrze zostanie wyparte.
- powietrza- zdejmujesz obudowę która siedzi na spinkach albo sróbkach i wyciągasz wkład, następnie wkładasz nowy
- kabinowy- podnosisz maskę i patrzysz na lewe podszybie, rozbrajasz bodajże 2 lub trzy plastikowe wkręty które trzymają podszybie, ja je wykręcałem ile się dało i mocno szarpnąłem. Potem na łączeniu podszybia jest plastikowy łącznik który musisz przesunąć i zdejmujesz lewą część podszybia i widzisz filtr kabinowy, pociągasz za uszy w mocowaniu i wyskakuje filtr, wkładasz nowy i zakładasz podszybie.
powodzenia
MK3 "I'd rather lose by a mile because i built my own car,
than win by a inch because someone else built it for me.
Your car is your story. Don't let someone else write the book."