wymieniony elektromagnez ........

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez strzeliniasty » 2 lis 2008, o 14:08

witam

znow mam problem z odpaleniem samochodu, w ostatnim ze swoich postow pisalem o tym ze silniczek w rozruszniku kreci ale nie kreci walem (bendix) owa czesc zostala wymieniona a z nia elektromagnez i szczotkotrzymacz. wszystko bylo cacy przez dwa dni wczoraj wsiadam do samochodu wkladam kluczyk krece i kicha. slychac tylko strzelanie elektromagnesu jakby z karabinu ktos serie dawal. na popych auto pali ale nie kreci rozrusznikiem.
strzeliniasty
Members

Postprzez pablomed » 2 lis 2008, o 18:56

strzeliniasty, to teraz zrób to za co mnie skrytykowano w poprzednim twoim temacie
pablomed
Members

Postprzez strzeliniasty » 2 lis 2008, o 22:01

nasmarowac??
strzeliniasty
Members

Postprzez pablomed » 2 lis 2008, o 22:25

to z całą pewnością, ale rozrusznik trzeba wyjąć i zweryfikować. Objawy jakie podawałeś wcale nie musiały oznaczać uszkodzenia tej cześci co wymieniłeś. Rozrusznik trzeba wyjąć, ocenić jak zębatka przesuwa się po wałku czy bez zacięć, ocenić stan tulejek rozrusznika, również tej trzeciej w bloku silnika, zmienić je od razu. Na 90 procent nasmarowanie ew. zmiana tulejek - groszowa sprawa - pomoże

[ Dodano: 2008-11-02, 21:26 ]
do zmiany tej w bloku nawet nie musisz rozrusznika rozbierać
pablomed
Members

Postprzez strzeliniasty » 2 lis 2008, o 23:51

wiesz auto naprawiali w warsztacie w ktorym szykuja samochod rajdowy naszej ekipy juz tam dzwonilem i pwiedzialem co i jak w ramach "gwarancji" kazali mi go jutro odstawic i naprawic.

[ Dodano: 2008-11-03, 17:36 ]
HA temat zamkniety ====> zakup nowego akumulatora rozwiazal problem
strzeliniasty
Members

Postprzez dausner » 6 lis 2008, o 19:08

Witam ja mam troche inny problem. Pare dni temu kupiłem golfa 3 1,6 benzyna czasmi jest tak ze jak przekrencam kluczyk słychac tylko zgrzyt prubuje jeszcze raz i pali. To pewnie jakas czesc w rozruszniku nie cche sie bawic w dochodzenie co to jest i takie tam poniewaz za dwa miesiace moze stac sie podobna zecz . Mam pytanko ile kosztuje nowy rozrusznik? ktos sie orjetuje?
dausner
Berbeć

- - -

Powrót do Silniki benzynowe