Za duzo oleju

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Za duzo oleju

Postprzez grzel » 16 sie 2008, o 13:12

panowie otoz problem jest dosc samieszny mialem dolac troszke oleju zagadalem sie i wlalem za duzo o jakis 1 cm na bagnecie jest za duzo i otoz mam pytanie czy to bardzo przeszkadza czy mozna normalnie jezdzic jak za duzo jest oleju z gory dziekuje za odpowiedz i pozdrrawiam ....
golfik uber alles :D
grzel
Czytacz

Za duzo oleju

Postprzez DrSzpila » 16 sie 2008, o 13:54

grzel napisał(a):panowie otoz problem jest dosc samieszny mialem dolac troszke oleju zagadalem sie i wlalem za duzo o jakis 1 cm na bagnecie jest za duzo i otoz mam pytanie czy to bardzo przeszkadza czy mozna normalnie jezdzic jak za duzo jest oleju z gory dziekuje za odpowiedz i pozdrrawiam ....
To już bardzo źle i silnik do remontu :D... Mialem kiedys w lanosie 8 litrów oleju i taka kicha była :D... Jezeli jeszcze nie zalałes silnik olejem i dobrze odpala zimny, pracuje równo to mozesz trochę spuścić, a poza tym po co dolewałeś jesli troszkę ubyło.
DrSzpila
Members

Postprzez KristoF » 16 sie 2008, o 18:18

troche oleju spuść bo zajedziesz katalizator, silnik zacznie spalać ten olej którego jest za dużo...Widziałem to w ibizie
KristoF
Members

Postprzez dragonfly » 16 sie 2008, o 18:29

Nadmiar oleju jest tak samo groźny jak i jego niedobór.Odkręć korek spustowy i spuść troszkę.
dragonfly
Czytacz

- - -

Powrót do Silniki benzynowe