za wysokie obroty

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

za wysokie obroty

Postprzez przemo1983 » 4 lut 2009, o 03:46

Golfik mi łapie 50-100 obrotów więcej niż powinno być nie ważne czy na zimnym czy rozgrzanym silniku. Ale nie robi tak zawsze przy odpalaniu widze ze złapał 1200 wiec musze go zgasić i odpalić ponownie wtedy jest ok. Jak złapie dobre to podczas jazdy nic się już nie psuje tak samo jak pojade na złych to dobrych już nie złapie. W dodatku przy tych wyższych przy zmianie biegu obroty wzrastają na jakąś sekunde czy dwie pomino puszczenia pedału gazu o jakieś 200 i ogólnie falują ale nie osiągają poziomu właściwych tylko np falują w przedziale 950-1000 na rozgrzanym. Podejżewam że to jakiś czujnik szwankuje ale równie dobrze moze się coś po prostu przycinać. Dodam że świece, kable, kopułka i palec wymienione tak samo wszystkie filtry i olej, a przepustnica jest czysta. Mam nadzieje że usterkę opisałem wystarczająco dokładnie. Silnik 1,6 bez gazu.
przemo1983
Berbeć

za wysokie obroty

Postprzez marcinkoz2910 » 4 lut 2009, o 08:03

WYSZUKIWARKA --> falujące obroty --> czytaj!

----> http://www.golf3.pl/search.htm?mode=results <----
marcinkoz2910
Members

Postprzez przemo1983 » 4 lut 2009, o 12:15

opcji szukaj użyłem zanim zadałem to pytanie!!! :zly: Zdecydowana większość ma problem ze zbyt niskimi obrotami. Jest kilka przypadków podobnych które kolega marcinkoz2910 tłumaczy potrzebą wymiany podstawy wtrysku ale nie znalazłem żadnego tyczącego się mojego modelu silnika. A poza tym czy w przypadku uszkodzenia mechanicznego mój problem znikał by przy powtórnym uruchomieniu silnika? Wydaje mi się że łapał by lewe powietrze cały czas :zly:
przemo1983
Berbeć

- - -

Powrót do Silniki benzynowe