Zaczyna przymulać przy dawaniu gazu do końca

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez Bolek III » 19 paź 2009, o 21:45

Witam opisze swój problem jak tylko moge.
No to tak nic sie nie działo wsyzstko jeździło dobrze aż tu dzisiaj wyjeżdzam z garażu i zgasł , no to odpalam i odpalił tak jak by sie zalał że tak łapał lapał i załapał no i chodził , ja mu gwałtownie gaz i puściłem a on znowu zgasł .
Ale to nie koniec problemów bo z tym to przecież na luzie nie musze mu daważ gwałtownie gazi i puszczać .Problem główny to to że jak chce dynamicznie ruszyć to tak jak juz załapie sprzegło to pierw przymuli jak bym puścił gaz , a daje prawie na maxa i dopiero ciągnie.
Aha i jak jade powiedzmy 90kmh na 5biegu i dam mu prawie do końca to pierw sobie przychamuje i dopiero jak 110 wyskoczy to zaczyna żwawo ciągnąć dalej.

Sprawdzałem : czy szczelny dolot , czy kable są OK no i w sumie jeszcze wyczyśiłem pzepustnice i zresetowałem komputer. Nic nie pomogło :].

Czy mogą to być zużyte świece że nie nadążają spalić paliwa ? Świece nie zmieniane pewnie ze 100tyś ale chodzi na wszystkie gary. pzdr
I Love My Golf ;PP
Bolek III
Czytacz

Postprzez marcinkoz2910 » 19 paź 2009, o 21:50

Bolek III, wymień te świece na początek :/ świece się wymienia co 60tys można rzadziej ale zacznij od swiec koszt stosunkowo nie wielki ale to jedyne co mi na myśl przychodzi teraz
marcinkoz2910
Members

Postprzez Bolek III » 19 paź 2009, o 22:10

Ale tak chociaż może znałeś juz jakiś przypadek że komuś sie tak działo że po gwałtownym dodawaniu gazu przymulał ?
Jeszcze zapomniałem dodać i to chyba stawia na te swiece bo jak tak stoi na luzie i mu tak daje gazu puszczam daje puszczam i tak z 10razy to on zaczyna chodzić równo ale nagle jak bym wyłączył zapłon i chodzi równo i tak kilka razy sobie zrobi tak że jak by zanikł zapłon ale nie zgaśnie,
I Love My Golf ;PP
Bolek III
Czytacz

Postprzez marcinkoz2910 » 19 paź 2009, o 22:28

Bolek III, dobra strasznie namieszałeś :zdziwko: wymień świeczki i daj znać czy poprawiło sie :-)

ja znam wiele przypadków nieprawidłowej pracy silnika a każdy inny i dopasować usterkę na odległość to jest czasami kłopot bo dwóch ludzi inaczej opisuję ten sam problem i potem człowieku bądź tu mądry ;-)
marcinkoz2910
Members

Postprzez Eero » 22 paź 2009, o 18:02

marcinkoz2910 napisał(a):Bolek III, wymień te świece na początek :/ świece się wymienia co 60tys można rzadziej ale zacznij od swiec koszt stosunkowo nie wielki ale to jedyne co mi na myśl przychodzi teraz

Świece wymienia się co 30 000 ( http://www.golf3.pl/topics9/co-w-malym- ... t12077.htm ).
Eero
Czytacz

Postprzez marcinkoz2910 » 22 paź 2009, o 22:40

Eero, zalecenia VW są święte :ok:

ja to wiem od mechanika któremu ufam bez granic bo nie raz ratował moje auto (i nie moje też) i to za free
marcinkoz2910
Members

- - -

Powrót do Silniki benzynowe