Założona głowica od innego?

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez uzbek » 1 maja 2011, o 00:09

Siema, mam dość dziwne pytanie. Dzisiaj przy wymianie oleju powycierałem silnik i moją uwagę zwrócił pewien szczegół. Otóż uszczelka pod głowicą nie jest w 100% zakryta przez głowicę i wystaje. Czy możliwe jest żebym miał głowicę podmienioną od innego silnika czy to jest normalne?

<
1.jpg

<
2.jpg

2ga strona:
<
3.jpg

I od razu co by 2giego tematu nie zakładać. Znalazłem wiszące na kabelkach wolno gniazdko i wtyczkę pasujące do siebie, kabli wystarcza na styk żeby połączyć to razem. Co to jest?

Gniazdko:
<
4.jpg

<
5.jpg

Wtyczka:
<
6.jpg

<
7.jpg

Jeżeli moje pytania są bezsensowne to proszę o wyrozumiałość, dopiero oswajam się z obsługą i naprawą golfiny. :wstyd:

pozdr. i dzięki
uzbek
Badacz tematu

Re: Założona głowica od innego?

Postprzez PabloSBT » 1 maja 2011, o 08:46

uzbek napisał(a):Siema, mam dość dziwne pytanie. Dzisiaj przy wymianie oleju powycierałem silnik i moją uwagę zwrócił pewien szczegół. Otóż uszczelka pod głowicą nie jest w 100% zakryta przez głowicę i wystaje. Czy możliwe jest żebym miał głowicę podmienioną od innego silnika czy to jest normalne?

2ga strona:

I od razu co by 2giego tematu nie zakładać. Znalazłem wiszące na kabelkach wolno gniazdko i wtyczkę pasujące do siebie, kabli wystarcza na styk żeby połączyć to razem. Co to jest?

Gniazdko:

Wtyczka:

Jeżeli moje pytania są bezsensowne to proszę o wyrozumiałość, dopiero oswajam się z obsługą i naprawą golfiny. :wstyd:

pozdr. i dzięki

sprawdź z tyłu silnika nad świecami jaki jest napis na głowicy być może masz głowice 1.4 AEX w golfach bardzo często są inne silniki niż mówią sprzedawcy...
a ten kabelek powinien być podłączony z takim fioletowo białym jak dobrze pamiętam nie wiem czy on czasami nie jest od sondy sprawdze na tyg i ci napisze :)
PabloSBT
Members

Postprzez prezesik » 1 maja 2011, o 15:20

Ta wtyczka zasila podgrzewanie wtrysku tzw. "jeza". Druga koncowka kabelka powinna wychodzic spod wtrysku - kabelek tego samego koloru. Po uruchomieniu zimnego silnika na tym kabelku pojawia sie (+12v).
prezesik
Members

- - -

Powrót do Silniki benzynowe