Witam
Szukając odpowiedzi na moje pytanie w internecie ( w tym i to forum ) nie znalazłem konkretnej informacji na temat ewentualnej wymiany kata.
Posiadam vw mk III 1.6 aea przebieg to już 228 tys, chciałbym wymienić kata albo wstawić coś podobnego równie dobrze pełniącego jego role Jedni piszą ze najlepiej zostawić pusta puszkę, drudzy ze lepiej jest jeszcze w puchę wstawić rurę, trzeci ze sama rura. W każdym bać razie ile golfów na drodze to i pewnie tyle teorii
Nie zależy mi zbytnio na koniach mechanicznych, oczekuje od auta bezawaryjności i w miarę dynamicznego przyspieszenia. Myślałem że wstawię w miejsce kata jakoś strumienicę (WN Sport) tylko tutaj moje pytanie, czy kupić o podobnych wymiarach jak kat ? Na forach ktoś wspominał o pojemności układu wydechowego. Co z sonda w takim przypadku ? Muszę jeszcze położyć się pod autem i zobaczyć gdzie ona dokładnie jest, czy przed katem czy w kolektorze.
Nie chce żeby auto straciło na mocy, nie chce aby silnik pracował nieprzyjemnie, tak szczerze to czytając te wszystkie opnie za i przeciw mam mętlik w głowie
Pytając się znajomego mechanika stwierdził żeby kupić strumienice, a teraz pytam się Was, co zrobić ?