zapiszczała kontrolka oleju

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez regan » 16 gru 2011, o 22:16

Witam wszystkich. Dawno mnie tu nie było ale nie miałem problemów ze swoja golfiną aż do wczoraj. Nie wiem co się stało ale podczas jazdy na trasie migła kontrolka od smarowa i coś piknęło. Na trasie 70 km stało mi się to trzy razy. Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie ale raz mi się to stało przy prędkości 80 km/h i dwa razy przy 60 km/h. Dodam jedynie, że stan oleju i płynu w chłodnicy jest prawidłowy. Proszę pomóżcie. Krótko mam to auto, ale bardzo się do niego przyzwyczaiłem.

REGULAMIN PISANIA TEMATÓW
4.1 - Temat - Powinien być sprecyzowany ,nie pisz rzeczy typu "co jest?" "nie działa?" "i co teraz!?" - prezesik25
Ostatnio edytowano 18 gru 2011, o 11:57 przez regan, łącznie edytowano 2 razy
regan
Berbeć

Postprzez pablomed » 16 gru 2011, o 23:53

Najpierw obejrzyj wtyczki na czujnikach w podstawce filtra oleju czy któraś nie jest luźna, zaciśnij w razie potrzeby. Jeśli to nie pomoże to sprawdź to o czym cię kontrolka oleju ostrzega, czyli czy jest dobre ciśnienie oleju. Jeśli nie- naprawa mechaniczna - pompy oleju lub remont silnika albo jeździsz póki się da. Jeśli dobre - wymieniasz czujniki, ale winne moga być też ich kable lub uszkodzony licznik
pablomed
Members

Postprzez regan » 17 gru 2011, o 22:28

Dziękuję bardzo za pomoc. Mam jednakże pytanie tyczące się tego, gdzie znajdują się te czujniki oleju. Fajnie by było gdybym miał jakieś zdjęcie.

[ Dodano: 2011-12-18, 14:34 ]
Czy to są te czujniki przy filtrze oleju. Idzie w jakiś sposób sprawdzić te czujniki czy działają poprawnie?
regan
Berbeć

- - -

Powrót do Silniki benzynowe