Witam. Jestem tu nowy, ogólnie z mechaniki samochodowej jestem zielony, juz bardziej motcykle ale mniejsza o to.... Posiadam golfa 1.4 97r typ to AEX, prawdopodobnie padła pompa oleju, i silnik miał słabe lub tez wogóle nie miał smarowania, no i zatarły sie panewki i ogólnie sieczkarnia w silniku z tego co mi mówiono... No i nie mam wyboru, trzeba kupić nowy inny silnik... Przeszukałem allegro, w poblizu nie ma nic ciekawego, najdalej 170km, ale w sumie duzo wyjdzie za paliwo jakbym z kimś jechał... No bo najlepiej pojechać, obadać co i jak, prowizorycznie sprawdzić czy wszystko jest na swoim miejscu... no i jest jeszcze opcja wysyłki kurierem 120-150zł tylko właśnie jest ryzyko, ze silnik moze nie byc w takim stanie jakim go opisują na aukcji....
http://moto.allegro.pl/item557821458_si ... _inca.html czy ten silnik podejdzie do golfa, w aukcji tego nie uwzględniono więc pytam tu starych wyjadaczy-ludzi w temacie
wygląda że niby jest OK... Może jest ktoś z okolic poznania, i mógłby oglądnąć, przebadać ten silnik, byłbym bardzo wdzieczny, bo nie za bardzo mi sie widzi wydawać 1000zł za szrota... a i jeszcze jedno, czy np. jeżeli jest silnik typ AEX tylko ze z innego rocznika, to pezproblemu podejdzie do mojego osprzętu z 97r? Czekam na waszą pomoc