Zbyt nagrzany silnik

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez Kolar » 23 maja 2011, o 16:26

to nie masz wyjscia jak tylko smarzyc jajka na deklu. Powodzenia
Kolar
Berbeć

Postprzez kedar » 25 maja 2011, o 02:16

Kolar napisał(a):to nie masz wyjscia jak tylko smarzyc jajka na deklu. Powodzenia

Trzeba pomóc koledze a nie nabijac się z nowego. Na początek zapraszam nowego do poczytania http://www.golf3.pl/topics28/aflabetycz ... t32114.htm Potem się zobaczy jeśli coś znajdzie. Powodzenia.
Ostatnio edytowano 25 maja 2011, o 09:54 przez kedar, łącznie edytowano 1 raz
Zgarniacz śniegu naprawiony :-) Zapłaciło państwo POLSKIE
kedar
Czytacz

Postprzez Golf3LPG » 25 maja 2011, o 08:13

Oooo... Dzięki kedar ;)

[ Dodano: 2011-06-10, 16:51 ]
Dobre to jest.. Silnik przestał się tak grzać, to teraz wskazówka kontrolka w aucie wariują ;/ Nic z tym nie robiłem
Golf3LPG
Berbeć

Postprzez kali2309 » 24 cze 2011, o 23:07

witam.. mam problem.. posiadam golf 3 z silnikiem 1.8 (90km) i przegrzałem przy nim silnik dwa razy. za pierwszym razem szybko się zagrzewał. sprawdziłem wentylator na krótko czy chodzi. okazało się ze chodzi i przepalony był tylko bezpiecznik. a za drugim razem krótko po tym pierwszym razem zagrzał się drugi raz ale wentylator się włączał. po sprawdzeniu kostki okazało się ze źle podłączyłem kostkę (odwrotnie bieguny) i wentylator chodził w drugą stronę wiec nie chłodził. Przegrzania te miały miejsce w ten sam dzień pierwszy był ok. godz. 13 a drugi ok. godz. 14.30. po przegrzaniu tym uszczelkami po jakimś czasie ok. 2 tyg. postanowiłem umyć silnik. Wiec kupiłem płyn do mysia silników i KARCHEREM umyłem silnik. po umyciu okazało się ze moje przewody zapłonowe maja przebicie wiec kupiłem nowe przewody i świece. kopułkę wysuszyłem. Zanim kupiłem przewody i wysuszyłem kopułkę mój rozrusznik nie kręcił. tzn kręcił ale nie mogłem zapalić samochodu. odgłos jest jak by się ślizgał. po wyciągnięciu rozrusznika na krótko rozrusznik chodzi i wyrzuca bendyks. po założeniu go z powrotem znowu się ślizga. jeśli silnik się rozgrzeje do ok. 70 stopniu rozrusznik ładnie bez problemu wyrzuci, zakręci i zapali. Później okazało się ze ucieka mi płyn chłodniczy i olej przy uszczelkach. jestem w trakcie wymiany tych uszczelek. Więc proszę powiedzcie mi jakie mogą być skutki takiego przegrzania przy tych silnikach. Mój sąsiad posiadał AUDI 80 z takim samym silnikiem co ja i po przegrzaniu również uciekał mu płyn chłodniczy i olej. po wymianie uszczelek silnik przekręcił mu na panewkach. znowu inny znajomy twierdzi ze mam sprzedać go bo te silnik takich przegrzań nie lubią. Wiec proszę powiedzcie mi i doradźcie co z tym zrobić i co może się stać. Bardzo przywiązałem się do mojego mk3 i dużo serca w niego włożyłem. proszę o szybką odpowiedz. Też jestem nowy i prosze o wyrozumienie.

[ Dodano: 2011-06-29, 23:31 ]
widzę ze mój temat przerósł wasze forum.. nie uzyskałem żadnej odpowiedzi.. szkoda.. już za późno zatarł się silnik.. powodzenia i znikam z tego forum.. zero pomocy ze strony członków.. :dobani:
kali2309
Berbeć

Postprzez Golf3LPG » 5 lip 2011, o 12:05

Mam podobny problem. Równiez z rozrusznikiem ;/
Golf3LPG
Berbeć

Postprzez k-m-r1 » 5 lip 2011, o 23:54

temat tyczy sie raczej działu silnik benzynowy ....

ale mniejsza o to gdzie kto zamieszcza post
pytanie to czy przegrzanie to było chwilowe zagotowanie silnika czy zagrzał sie dosc na postoju

czesto po wymienie uszczelek wszystko wraca do normy
sam raz prawie zagotowałem silnik ale u mnie nic sie nie stało
nawet uszczelek nie musiałem wymieniac
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
k-m-r1
Weteran

Poprzednia strona

- - -

Powrót do Silniki benzynowe