zgasl i juz nie odpala

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

zgasl i juz nie odpala

Postprzez djkula » 27 lut 2010, o 17:45

Witam wszystkich

Wyjezdzajac z podworka auto zaczelo mi przerywac az wkoncu zgaslo odpalilem ponownie lecz pochodzil z 2 sek i zgasl i od tego czasu juz nie odpala.

Auto bylo u mechanika i bylo sdprawdzana pompka paliwa, wtrysk,siwece palec kopulka zalozona zostala nawet nowa cewka zaplonowa. Cisnienie paliwa OK!!!

Podlaczony zostal takze do komputera byl blad czujnika zasysanego powietrza ale ten blad mialem zawsze od 2 lat i auto jezdzilo.

Jak mu sie wleje strzykawka paliwo do przepustnicy to auto zapali !!!

Mechanik podejchewa ze to albo okablowanie albo komputer bo poprostu jak sie go kreci to nie jest podawane paliwo.

Prosze was nardzo o POMOC
djkula
Czytacz

zgasl i juz nie odpala

Postprzez m4kaweli » 7 mar 2010, o 11:21

Przy podstawie wtrysku masz taka mała wtyczke mi w srodku nadłamał się przewód objawy takie same były po zlutowaniu wszystko wrócilo do normy. Pozdrawiam
m4kaweli
Berbeć

Postprzez wydym » 7 mar 2010, o 13:30

A czujnik Halla ?? Ja ostatnio wymieniałem i objawy były takie same że...Odpalił i potem jak zgasł to już nie palił wcale...Kręcił ale nie łapał aby zapalić....Pozdro
wydym
Berbeć

Postprzez Hemi » 9 mar 2010, o 16:00

u mnie tydzień temu tak samo się zrobiło... podczas jazdy spadły obroty... auto stanęło... maska do góry, wykręciłem świece, oczyściłem, poprawiłem kable wn, odpalił przejechał jakieś 100 - 200 metrów i umarł... świece NGK trójelektrodowe niedawno wymieniane, przewody wn mają jakieś 2,5 roku i ok 40 tyś km za sobą, nowa kopułka Beru... z lektury postów i poszukiwań na innych forach wnioskuję: albo czujnik halla, albo cewka... ma ktoś może inny pomysł... wkurza mnie już jazda komunikacją miejską do pracy
3,5 roku, 60 000 km... nadszedł czas rozstania :(
był VW GOLF III GT 1.8
jest OPEL VECTRA B KOMBI 1.8
Hemi
Czytacz

Postprzez v1rooz » 9 mar 2010, o 16:06

plyn chlodniczy jest ?, paliwo jest w baku ?

res kompa zrob najpierw i zobaczymy co bedzie dalej.
v1rooz
Members

Postprzez Hemi » 9 mar 2010, o 16:09

płyn jest, paliwo jest, reset kompa - czy to może przez odłączenie akumulatora... (cały tydzień stał bez aku)
był VW GOLF III GT 1.8
Hemi
Czytacz

Postprzez v1rooz » 9 mar 2010, o 18:10

a moze aku juz do syfu ? nie daje odpowiedniego pradu ? sprawdzales?
v1rooz
Members

Postprzez Goral1985 » 9 mar 2010, o 18:52

chmmm ja radze sie podlaczyc pod vaga sprawdzic bledy a pozniej zobaczyc co co jest nie tak ;-) przyczyn moze byc wiele!!!
sprawdzales iskre???
Goral1985
Badacz tematu

Postprzez Hemi » 9 mar 2010, o 19:59

aku jest ok... pożyczyłem od ojca nówkę i to samo... prąd z cewki idzie, ginie gdzieś na kopułce, żadna świeca nie podaje iskry, może to jednak ten czujnik halla??
był VW GOLF III GT 1.8
Hemi
Czytacz

Postprzez BORYSKA » 9 mar 2010, o 21:03

Hemi napisał(a):prąd z cewki idzie, ginie gdzieś na kopułce, żadna świeca nie podaje iskry

Masz złamany grafitowy trzpień w kopułce albo ci się zablokował w środku i nie ma styku z palcem rozdzielacza, przez co nie podaje ci napięcia na świece. Wymień kopułkę na nową. Koszt: kilkanaście zł
Dowolne urządzenie, uszkodzone w dowolny sposób (z wyjątkiem całkowitego zniszczenia),będzie doskonale działało w obecności wykwalifikowanego personelu naprawczego. :-)
BORYSKA
Badacz tematu

Postprzez Hemi » 9 mar 2010, o 22:51

kopułka odpada... mam 2 sztuki... jedna prawie nowa Krafta, druga nowiutka Beru nie jeżdżona... na obydwu nie ma prądu...
może to palec... ale ten też był niedawno wymieniany... jutro kupię i zobaczę.
był VW GOLF III GT 1.8
Hemi
Czytacz

Postprzez BORYSKA » 9 mar 2010, o 23:00

No, jego też wymień. A jeśli nie pomoże, to zostaje jeszcze cewka wysokiego napięcia. Jeżeli masz taką możliwość to pożycz od kogoś i zobaczysz co się będzie wtedy działo. No chyba że po wymianie palca mu się poprawi.

Pozdro
Dowolne urządzenie, uszkodzone w dowolny sposób (z wyjątkiem całkowitego zniszczenia),będzie doskonale działało w obecności wykwalifikowanego personelu naprawczego. :-)
BORYSKA
Badacz tematu

Następna strona

- - -

Powrót do Silniki benzynowe