zmulenie przy szybszym starcie....

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez lookasgolf33 » 17 sie 2010, o 20:49

moj problem polega natym,ze jezdzac golfem juz od ponad dwoch lat zauwazylem ze kiedys przy ruszaniu z miejsca troszke zwawszym tepem autko bylo dosyc zwinne,z niskich biegow praktycznie nie musialem go katowac zeby zwawo poszedl do przodu...teraz widze ze cos jest nie tak,z pierwzsego biegu,gaz a on zamiast pojechac to najpierw tak sie zmuli ze praktycznie sam sie zatrzyma i dopiero pojedzie ale mulowatym tepem.a zeby dobrze sie pobral to musze go teraz ze 2-3 razy przegazowac tako do min.3000 obrotow....wie ktos co sie z nim dzieje????
lookasgolf33
Gaduła

Postprzez prezesik » 18 sie 2010, o 08:39

Moim zdaniem siada pompka paliwa - podaje paliwo pod słabym ciśnieniem lub masz zapchany katalizator.
prezesik
Members

Postprzez krisss.79 » 18 sie 2010, o 21:15

lookasgolf33, sprobuj tak jak ja,umnie tez muli,szczegolnie na zimnym silniku,gdy przekrece kluczyk raz i ruszam auto jest mulowate i przy ruszaniu z 1 biegu zmula sie i dopiero rusza,gdy przekrece kluczyk kilka razy ,troche podpompuje cisnienie na pompie paliwa to nie mam tego problemu,zdaje mi sie ze pompka juz slabo ciagnie,w nasrepnym tygodniu pojade na sprawdzenie cisnienia pompy
moj-golf/moja-golfina-t16966.html
Zapraszam do ogladania mojego golfa
krisss.79
Badacz tematu

- - -

Powrót do Silniki benzynowe