zrywanie autem

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

zrywanie autem

Postprzez madoniek » 13 sty 2009, o 19:51

Siemka mam problem z golfikiem :/ a mianowicie mam 1,8 AAM i jak jade np. na 2 biegu tak z 50-60km/h obojętnie ale tak to najwęcej szarpie wogóle cały czas jak jade trzymam na gazie i gwałtownie puszcze a pózniej nacisne to tak szarpie "ze mało silnika nie wydze " nie wiem co to moze być ? :(( kolega mi mówił ze przegóby ale nic nie strzelają prze skręcie.... kurde no nie wiem ... słucham waszych podpowiedzi.... bo bym chciał zrobić golfika bo moze sie mu jeszcze pogorszyć :(( :zalamany:
Ostatnio edytowano 16 sty 2009, o 16:23 przez madoniek, łącznie edytowano 1 raz
madoniek
Czytacz

zrywanie autem

Postprzez noname_conek » 13 sty 2009, o 19:57

jaki gaz sekwencja czy zwykły bo to wazne na sekwencji odcina ccałkowicie dopływ gazu wiec moze szarpac

po 2 to sprawdz poduszki silnika czy nie sa {cenzura} bo prez to zamiast moc przenosic na koła prznosi na podrzucenie silnika stad szarpnięcie.
noname_conek
Gaduła

Postprzez madoniek » 13 sty 2009, o 19:58

nie mam wogóle gazu... a własnie nie wiem czy to zalezy od poduszki bo juz tak 1/2 prawie do wymiany
madoniek
Czytacz

Postprzez morsdicti » 13 sty 2009, o 20:10

no to może zależeć od poduszki ..... z drugiej jednak strony jak na 2 biegu jeździsz 60km na godzine i jak puścisz gaz (pewnie i prędkość spadnie bo moim zdaniem na 2 przy 60km/h masz już wysokie obroty) i jak wciśniesz znowu to samo przez sie ... zachamujesz i szarpniesz silnikiem ... i może masz takie wrażenie ... a było tak przedtem :) czy się "zrobiło" ....

Jak wymieniasz poduszki to nie kupuj zamienników ! :) dobrze radze ... pieniądze w błoto ...
morsdicti
Members

Postprzez arek ryba » 13 sty 2009, o 20:18

mogą być to poduszki silnika
ale równiez końcówki drążków kierowniczzych które śa wybite. łatwo to sprawdzić podlewaruj lewe lub prawe koło przednie do góry i poruszaj kołem na boki w poziomie jak bedziesz czuł luz to do wymiany masz końcówki drążków i to samo zrób z drugim kołem przednim
dodam że miałem ten sam problem co ty u mnie akurat były to końcówki drążków :-P po wymianie ich było ok, ale zanim wymienisz sprawdz je :ok:
arek ryba
Members

Postprzez madoniek » 13 sty 2009, o 20:20

okim ;] w mojej miejscowości powiedzieli mi jakieś 70-80 zł za poduszke przodnią to dobra cena ??? albo posukaj mi jakąś na allegro... nie tylko na 2 begu tak jest zawsze :/

[ Dodano: 2009-01-13, 19:21 ]
oki
madoniek
Czytacz

Postprzez morsdicti » 13 sty 2009, o 20:26

No nie jest drogo bo takie są ceny na allegro też w tych granicach ja płaciłem za jakieś zamienniki firmy zaczynającej się na literę F ... niestety nie pamiętam ale podobno najlepsze do VW ... zresztą z forum to wyczytałem ... 110zł za jedna i okazało się wielkie gówno ... kupiłem używane oryginalne w dobrym stanie za połowę tej ceny i jest o 100% lepiej niz na nowym zamienniku :) nie masz tam jakiegoś szrotu u siebie ?:) to najlepsze miejsce do kupna części he ... tym bardziej jak jeszcze stoi golfik i możesz sobie sam wykręcić :)
morsdicti
Members

Postprzez madoniek » 15 sty 2009, o 23:06

Chodziłem po sklepach i najtaniej znalazłem za 112 zł oryginalne a tak to do 200zł i jak mi polecacie ???? a za zamiennyki po 59 w góre ... nie byłem na szrocie bo nie miałem kiedy :/ słucham rad ?? :niepewny:
madoniek
Czytacz

Postprzez morsdicti » 16 sty 2009, o 16:21

nom ja już napisałem w moim przypadku zamienniki nie zdały egzaminu ... ale to mogło być tak, że po prostu trafiłem na takie buble ... na oryginalne troche dużo kasy :/ ... ja bym kupił osobiście używaną ze szrotu ...
morsdicti
Members

- - -

Powrót do Silniki benzynowe