Zwalnie obroty zaraz po odpaleniu

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez Fazii » 23 lis 2008, o 14:45

Witam, silnik 1.4, ok. 200000km. Odpala na dotyk, nawet jak jest zimno, chwilę pracuje poprawnie po tem jak by zwalniał obroty aż trzęsie silnikiem, słychać stukot spod maski, potrafi zgasnąć, wygląda tak jak by nie palił na jeden cylinder. Czuć zapach paliwa z rury i kapie woda, ale w zbiorniku nie ubywa, pokuleje trochę i wszystko wraca do normy, pracuje stabilnie, cicho, ma kopyto ( jak na 1.4 ;) ) Wymieniłem świece, przewody WN, czyściłem gaźnik, palec i aparat zapłonowy wydają się być ok. Jakieś rady, wszelkie sugestie mile widziane.
Pozdrawiam
Fazii
Fazii
Berbeć

Postprzez marcinkoz2910 » 23 lis 2008, o 14:49

Fazii napisał(a):Wymieniłem świece, przewody WN, czyściłem gaźnik, palec i aparat zapłonowy wydają się być ok.
sprawną świece do ręki i sprawdź czy na każdym przewodzie ma świeca iskrę (samo wyczyszczenie palca nic może nie dać jak już jest wyślizgany), może też czujnik/ki temp. cieczy by się przydało wymienić...

Jeszcze bym popatrzył na poduszki co trzymią silnik czy nie są wyrobione lub uszkodzone, a jak ruszasz to też trzęsie??
marcinkoz2910
Members

Postprzez Fazii » 23 lis 2008, o 20:00

Jak rusza, to nie trzęsie - wiem co masz na myśli, poduszki ok. przednią nie dawno wymieniłem. Palec nie wygląda na wyślizgany, poza tym, gdyby był, to efekt nie ustępowałby po krótkim czasie, tak samo jak i czujniki temperatury. jak się deko rozgrzeje, to wszystko jest ok.
Pozdrawiam
Fazii
Fazii
Berbeć

Postprzez marcinkoz2910 » 23 lis 2008, o 23:15

Fazii napisał(a):to efekt nie ustępowałby po krótkim czasie, tak samo jak i czujniki temperatury
nie do końca mi jak silnik miałem zimny to też tak sie działo a jak był ciepły to nie to auto po wymianie czujnika temp cieczy jak bym zmienił auto na inne
marcinkoz2910
Members

Postprzez Fazii » 24 lis 2008, o 08:37

Może masz rację, wymienić nie zaszkodzi ;-) Gdzie tem czujnik jest ? to spróbuję go wymienić wieczorkiem.
Pozdrawiam
Fazii
Fazii
Berbeć

- - -

Powrót do Silniki benzynowe