1.9 D chodzi jak traktor

Wszystkie informacje o silnikach diesla.

Moderator: Moderator

Postprzez andy257 » 15 lis 2008, o 23:13

i znów się sprzeczasz silnik ma co najmniej 2 poduszki olejowe przynajmniej tak powinno być co innego w benzynie tam jest w starych modelach 1 a w nowszych 2 <A jak nie potrafisz odróżnić poduszki olejowej o zwykłej to się nie sprzeczaj ze jest 1 bo tak nie jest jest co najmniej 2 a nawet i 3 ,ale temat był o czym innym a ty z niego zchodzisz swoimi dziwnymi filozofiami koń by się uśmiał brakuje ci podstawowej wiedzy na temat vw :lol:
żadna praca nie hańbi,ale każda męczy
andy257
Czytacz

Postprzez Reiven » 15 lis 2008, o 23:40

Ty idź do sklepu poproś pana o poduszki do golfa III weź je w łapkę (nie do buzi) pomacaj, pooglądaj, wyciągnij wnioski. A i nie używaj słów których znaczenia nie znasz bądź nie rozumiesz. Na tym kończę rozmowę z tobą, możemy wrócić do tematu.
VW Power
Reiven
Gaduła

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez leopard » 16 lis 2008, o 02:11

Reiven napisał(a):pomacaj, pooglądaj, wyciągnij wnioski

co prawda dawno temu robiłem poduchy - i wydaje mi się ze żadna nie jest olejowa ... ale pewności nie mam - poza tym czy olejowe poduchy ne miały czujnika ??

BTW - na 100% w TDI przednia nie jest olejowa - za to jest dziurawa jak ser szwajcarski (nowa) :hyhy:
leopard
Members

Postprzez Nowal » 16 lis 2008, o 11:11

jezeli prawdą jest ze olejowe maja jakis czujnik to musi byc kabelek, a takiego nie miałem przy zadnej, wiec wszystkie w 1.9d są gumowe
Nowal
Gaduła

Postprzez Reiven » 16 lis 2008, o 11:40

Dokładnie tak jak napisał leopard, wymieniałem niedawno poduchy i są to zwykłe kawałki gumy. Jedynie poduszka pod skrzynia może być olejowa (są 2 opcje) wtedy jest zabudowana w takiej miseczce metalowej ale nie ma czujnika (taką właśnie kupiłem).
VW Power
Reiven
Gaduła

Postprzez Thadeuss1 » 17 lis 2008, o 09:37

Witam i ja mam podobny problem z silnikiem 1.9TD 75KM gdy zapalę na zimnym lunb ciepłym silniku strasznie głosno chodzi na wolnych obrotach gdy podniose obroty robi sie ciszej ale przeciez to maja byc wolne obroty a nie 1500obr. min. Kiedy wyciagam linke z przyspieszeniem zapłonu zamiast głosniejszej pracy on zaczyna ciszej chodzic doradzcie bo juz zgłupialem co moze byc???
Thadeuss1
Berbeć

Postprzez morsdicti » 17 lis 2008, o 15:15

Jakoś niewyraźnie napisałeś he niejasno :) Jak zapalasz rano masz 1500obr ? :| norma w tych silnikach ... przynajmniej w 1.9D (u Ciebie powinno być tak samo) ... w książce pisze, że 900-1000 obr. na zimnym rozruchu ... w praktyce natomiast i sprawdzałem to osobiście w 2 autach i pytałem zarówno na forum jak i znajomych ..... rano jak zapale auto mam 800-900 obr. i to jest prawidłowo ... a że jest głośno - he no to jest taki silnik cicho być nie może ... pal go na przyspieszaczu/ssaniu nic mu sie nie stanie .... szczególnie teraz gdy już w nocy jest zimno .... ja wciskam dźwignię spowrotem po około 2 minutach ... i już jest normalnie na jałowym 1000 obr. A działo się tak przedtem ? czy to nie wiem kupiłeś dopiero to auto i sie wystraszyłeś ? :) zasada jest taka jeżeli on dobrze pali nie musisz go 10 razy kręcić ... i auto nie spala 10l/100km to nic nie ruszaj przy pompie i nei podciągaj obrotów bo jeszce namieszasz gorzej .... te diesle tak mają z rana :) nie zaszkodzi sprawdzić poduszki pod silnikiem czy nie wybite ...
morsdicti
Members

Postprzez Thadeuss1 » 17 lis 2008, o 18:37

Witam dzieki za odpowiedz ja napisałem ze przy 1500obr. min. robi sie cicho a ponizej klekot straszny i pytałem czy tak ten typ ma czy moze ciszej ma chodzic ???
Dzis juz problem rozgryzłem okazało sie ze hydropopychacze były rozwalone załozyłem nowe i jak reką odjął teraz jest ok .
Jeszcze którys wtrysk stuka na zimnym eale to po paru minutach cichnie.
Dzieki za info i pozdrawiam.
Thadeuss1
Berbeć

Poprzednia strona

- - -

Powrót do Silniki diesla